icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij HR Talents

"Wat voor HR heel logisch lijkt, kan voor een ander niet logisch zijn"

Kevin

Onze expert Kevin. Ruim anderhalf jaar bij HR Talents en vijf opdrachten in HR-ondersteuning en -advies verder. De in ons gesprek vaak uitgesproken “joh” en “goh” illustreren zijn interesse en openheid waarmee hij vragen stelt en zaken signaleert.

Expertise

Experts op het gebied van HR

Een dynamisch huis vol positieve, eigenzinnige HR Experts

Over deze expertise

IK ZIT IN EEN STROOMVERSNELLING IN MIJN ONTWIKKELING. Soms sta ik een moment stil en zie ik het. Ik ben zekerder van mezelf, heb meer rust en laat me minder snel gek maken. Het is fijn om te kunnen putten uit ervaring van de vorige opdrachten. Ik kan heel snel lekker praktische oplossingen zonder poeha aandragen, omdat ik in relatief hoog tempo zoveel diversiteit om mijn oren krijg. Gewoon “ik zie dit en zou dat een oplossing kunnen zijn?” en daarmee de druk van de ketel afnemen. Dat vind ik echt heel fijn en geeft me een gevoel van meerwaarde. Inzichtelijk maken wat een ‘vakantierooster’ nou eigenlijk zegt; uren en lopende projecten eraan koppelen en daarmee onder- of overcapaciteit visueel maken. Of nadenken over hoe we de medewerkers gaan informeren over en dus mee gaan nemen in het nieuwe HR-systeem.

ONDER AAN DE STREEP WIL IK HET VOOR ANDEREN GEMAKKELIJKER MAKEN. Wat voor HR logisch lijkt, hoeft voor een ander niet logisch te zijn. Het is onze dagelijkse business maar voor die leidinggevende komt het misschien een paar keer per jaar voorbij. Ik hou ervan om extra service te verlenen, met een lékker antwoord te komen en processen echt strak neer te zetten. Niet ‘zie link intranetpagina’, maar even doorvragen en het die ander wat gemakkelijker maken. Zonder het over te nemen. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het ook héérlijk om het voor mezelf gemakkelijker te maken hè. Want waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Maar ik krijg echt heel veel energie van waarde toevoegen op die menselijke maat. Dat kan het stimulerende zetje aan een medewerker zijn om tóch in gesprek te gaan met de leidinggevende (wat dan naar mijn verwachting heel goed gaat) en dat kan de vraag ‘wat voor impact heeft dit op groep X?’ zijn in een nieuw beleid wat opgesteld wordt.

Kevin

HET IS OKE OM IETS NIET TE WETEN. Het beste advies wat ik tot nu toe heb gekregen. Ik kan niet van alles tot in detail alles weten, ik hoef niet als een bron van kennis en wijsheid aan tafel te zitten en alle antwoorden uit mijn hoofd of hoge hoed te toveren. Ik kan er wel de tijd voor pakken en het opzoeken. Dat inzicht levert me zóveel rust op.

SLOW DOWN AND YOU WILL GO FASTER. Ik heb iedere dag een ‘yoga moment (locatie: op m'n matje)’ in de agenda geblokt. Het komt er niet elke dag van en vaak wordt er wat overheen gepland, maar alleen al het feit dat ik het elke dag zie helpt me stil te staan bij waar ik mee bezig ben. Is het echt zoveel als ik het nu ervaar? Wat gebeurt er? Wie spelen er in mee? Wat is belangrijk? Wat is het doel, waar rennen we naartoe? Is het symptoombestrijding of pakken we het aan bij de bron? Ik vind het zó krachtig als er iemand in een groep is die ten overstaande van alle kippen die zonder kop aan het rennen zijn het gas terug kan nemen. Dat is iets waar ik naar streef.”

Overzicht nieuws
Expertise

Experts op het gebied van HR

Een dynamisch huis vol positieve, eigenzinnige HR Experts

Over deze expertise
Giraffe HR
Kevin Elferink /
HR expert

Benieuwd wat de experts van HR Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!