icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij HR Talents

"Haal eens even adem, sta stil, en kijk"

Rachelle

Onze expert Rachelle. Over haar zoektocht naar de baan die écht goed voelt en over HR professionaliseren bij een scale-up. Een bruisend gesprek met een zelfbewuste dame.

Expertise

Experts op het gebied van HR

Een dynamisch huis vol positieve, eigenzinnige HR Experts

Over deze expertise

OP DE AUTOMATISCHE PILOOT mijn werk doen vind ik het allerergst. Ik vind het zo belangrijk om scherp te blijven en mezelf te blijven ontwikkelen. Ik ben vaker geswitcht van baan omdat ik mijn draai niet kon vinden. Als ik iets geleerd heb, heb ik behoefte aan een nieuwe prikkel. En ik wil graag dingen op een betere manier doen. Om het werk van anderen makkelijker of duidelijker te maken, waardoor ook het werkgeluk stijgt. Dat verbeteren vind ik soms lastig binnen starre organisaties waar alles is vastgelegd.

IK BEN TROTS dat ik in iedere baan weet welk verschil ik heb gemaakt, dat ik naar mijn intuïtie ben blijven luisteren en keuzes heb durven maken. Ondanks onzekerheden en angsten, vooral in Corona tijd. Maar ik wilde me niet meer laten verleiden door een mooiere functietitel of arbeidsvoorwaarden. De volgende stap moest iets zijn waar ik echt een goed gevoel bij zou hebben. Het interimmen voldoet aan de behoefte aan nieuw en spannend en ik voel bij HR Talents erkenning en waardering; ik zit perfect op mijn plek.

HR VERDER OPZETTEN BIJ EEN SCALE-UP is nu mijn eerste opdracht. Er was nog alleen de basis op HR. Om die professionaliseringsslag te maken is ontzettend leuk, samen met een net gestarte Head of People & Culture die ervaring heeft met de begeleiding van start- naar scale-ups. Ik heb eerder in een start-up gewerkt, maar was toen nog redelijk blanco in HR. Intussen heb ik meer ervaring opgedaan, maar dan is het de kunst om niet zomaar een standaard systeem of performance cyclus in te gaan voeren. Om daar een nieuwe draai aan te geven. Innovatie en Agile staat bij deze organisatie hoog in het vaandel en dat nemen we ook over in HR.

Rachelle

MIJN HOOP VOOR ALS ALLES WEER ‘NORMAAL’ WORDT is dat organisaties medezeggenschap van medewerkers meenemen in vorming van beleid op post-Corona werken. Niet allemaal regels gaan bedenken, waarom zouden wij bedenken wat goed is voor een ander? Mensen worden over het algemeen ongelukkig als ze geen controle ervaren. Wat wil jij? Wat werkt voor joú? Als HR hebben we een cruciale rol om allebei de belangen te behartigen, niet alleen die van de organisatie en niet alleen die van de medewerker.

ALS IK ECHT CONTACT HEB KRIJG IK HET MEEST ENERGIE. Als de ander het gesprek verlaat met een nieuw inzicht of stof tot nadenken. En ik heb een topdag als ik lekker resultaten heb geboekt. Nadenken over welke vorm van performance cyclus, sparren met anderen en het vervolgens in een mooi geheel neerzetten.

HAAL EENS EVEN ADEM, STA STIL EN KIJK. Mijn loopbaancoach hield me de spiegel voor. Ik heb het gevoel altijd meer te moeten doen, altijd 100% te gaan, typisch millennial wellicht. Maar het is goed om even op adem te komen en te zien waar ik ben qua ontwikkeling. Dan bedoel ik mentale ontwikkeling, bewustwording. Naar binnen te kijken, waar word ik nou eigenlijk blij van? Het is geen sprint en het gaat het leven lang door, gaf ze me mee. In keuzes maken op onderbuikgevoel geloof ik dus intussen heilig.”

Overzicht Nieuws
Expertise

Experts op het gebied van HR

Een dynamisch huis vol positieve, eigenzinnige HR Experts

Over deze expertise
Rachelle Santelia
Rachelle Santelia /
HR Expert

Benieuwd wat de experts van HR Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!