icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij HR Talents
Nieuws 24/11/2020

"Met een frisse blik -onbevangen- toegevoegde waarde leveren. Daar krijg ik energie van"

Karin

Vandaag beeldbellen we naar Oegstgeest, de woonplaats én thuiswerklocatie van Karin van Prooijen, HR-expert HR Talents.

Karin is een ervaren manager met ruime ervaring in het structureren van organisaties en het implementeren van veranderingen. “Ik heb het nodige gezien op het gebied van bedrijfsveranderingen, reorganisaties en HR-strategie. Het allerleukste –in mijn rol nu- vind ik om in de keukens van verschillende bedrijven te kijken. Het is echt een dynamische manier van werken.”

Hoe de liefde voor het HR-vak ontstond? Karin: “Eigenlijk is het per toeval op mijn pad gekomen. Van huis uit ben ik Bedrijfseconoom en heb ik bij een bank diverse (management) functies bekleed. En toen kwam de bankencrisis: een periode waarin er veel speelde en de kaarten opnieuw geschud werden. In de industrie smolten banken samen, werden afdelingen geïntegreerd en geoptimaliseerd en voor ik het wist raakte ik steeds meer verzeild in HR-onderwerpen.”

Eigenlijk ben ik door de vele veranderingen in de financiële wereld het HR-vak ingerold.
Karin / HR Talents

Karin vervolgt: “Omdat mijn eerste kennismaking met HR een reorganisatie was, ben ik via de harde kant het vak in gegaan. Ik kwam vanuit de business én wist dus goed in te voelen welke impact een reorganisatie kan hebben. Ik vind het belangrijk om ervaring met de business mee te brengen naar HR. Omdat reorganiseren mensen in vele facetten raakt, is het belangrijk om zo’n proces transparant en zorgvuldig te doorlopen. Wat mij betreft staat oog en respect voor de medewerker op nummer een.”

Door het vervullen van verschillende senior HR-rollen, kwam zij steeds dieper in de kern van de HR-community terecht. De focus lag vooral op de managerial taken, de dagelijkse aansturing van teams. En bovenal veel overleg en vergaderen. “Op enig moment kwam er een kantelpunt. Ik zat vol mooie ideeën waar voldoende ruimte voor was. Echter, als het op nader ontwerp en uitvoering aankwam zetten we vaak experts en interimmers in waaronder onze eigen experts. Kijkende naar mijn verantwoordelijkheden en beschikbare tijd zeker logisch, kijkende naar mijn drive en energie een stuk minder. Ik had de behoefte om mee te bewegen en mee te werken met de projectmatige krachten.”

Ik wilde directer bijdragen aan het realiseren van het resultaat en zo meer impact maken; gewoon weer met mijn voeten in de klei staan.
Karin / HR Talents

Begin 2018 besloot Karin een avontuur als interimmer aan te gaan en afscheid te nemen van de bank. “Nou, eigenlijk niet helemaal, want binnen het huis van de bank kon ik een mooie projectrol vervullen. Achteraf gezien was dat feitelijk mijn eerste interim opdracht, in een bekende en vertrouwde omgeving. Ik werd binnen een fusie traject van twee dochters van de bank, verantwoordelijk voor alle HR-gerelateerde activiteiten. De opdracht had inhoudelijk álles in zich wat ik zocht en bevestigde dat dit was wat ik wilde. Een rol als interim HR-expert verantwoordelijk voor uitdagende opdrachten en projecten met een duidelijk begin en een einde.”

Ik had zin om bij verschillende bedrijven te ontdekken wat ik kon met de bagage uit mijn rugzak.
Karin / HR Talents

Eind 2019 besloot Karin om als HR-expert aan boord te stappen bij HR Talents. “Als oud-opdrachtgever had ik met verschillende HR-expert gewerkt en had al korte lijntjes met de Business Managers. En zo zat ik opeens aan de andere kant van de tafel. Het leek me waardevol om onderdeel te zijn van een team vakgenoten en een stukje acquisitie en administratie uit handen te geven. Ik kreeg vervolgens een contract aangeboden en al snel was mijn eerste opdracht via HR Talents een feit.”

Karin ging aan de slag bij Stedin, een netbeheerder in Rotterdam. “Omdat de energiewereld een enorme transitie doormaakt is dit natuurlijk een erg interessante werkomgeving. Ik werd bij aanvang gevraagd een vacante HR MT positie te vervullen. Vanuit die rol ben ik met een team professionele collega’s verantwoordelijk voor verschillende HR development thema’s. Al snel kwam ik vanuit mijn kennis en ervaring in aanraking met organisatiewijzigingen die in de business spelen. Daarnaast wil Stedin haar HR-organisatie steeds verder optimaliseren en professionaliseren. Allemaal onderwerpen waar ik een bijdrage aan kan leveren. Zo groeide mijn opdracht mee met de behoefte van de opdrachtgever.”

Karin vervolgt: “Mijn opdracht is recent weer verlengd en ik heb het nog steeds erg naar mijn zin. Ik heb geboft met een opdrachtgever als Stedin, met prettige en gedreven (tijdelijke) collega’s en een open cultuur. Er wordt veel gedaan om mensen optimaal te begeleiden in hun ontwikkeling en mobiliteit; dat zegt veel over een bedrijf.”

Wat Karin hoopt van haar volgende opdracht? “Ik laat me verrassen, omdat je als expert nooit kunt voorspellen wat er op jouw pad zal komen. Hoewel het comfortabel is om in een bekende branche te werken, is het natuurlijk erg leuk om weer nieuwe HR-omgevingen te verkennen. Met een frisse blik -onbevangen- toegevoegde waarde leveren. Daar krijg ik energie van.”

Overzicht nieuws
Karin van Prooijen
Karin van Prooijen /
HR expert

Benieuwd wat de experts van HR Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!