icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij HR Talents

"Ik noem het bewust niet de HR, maar People Strategy"

Ben

Onze expert Ben. Een doorgewinterde HRM-er, die steeds minder de term ‘HR’ wil gebruiken en die ook na acht interim opdrachten graag wil dat de opdrachtgever tegen hem zegt hij vooral géén typische interimmer is. Een gesprek vooral over de mens.

Expertise

Experts op het gebied van HR

Een dynamisch huis vol positieve, eigenzinnige HR Experts

Over deze expertise

“’A GREAT PLACE TO WORK’ IS VOOR MIJ EEN ANKER in mijn opdrachten. Elke organisatie is daar op haar eigen manier mee bezig. De een meer dan de ander en niet overal noemen ze het zo, maar het speelt wel. Het is een thema waar iedereen wel iets mee kan, het geeft een doel en een paraplu waar je bijvoorbeeld engagement, verloop en verzuim heel concreet onder kan hangen. Een meetbare concreetheid waar de business dan ook blij van wordt. Voor mezelf is het een haakje om het niet te instrumenteel te maken. Ik geloof niet in harkjes, processen, systemen en dan denken dat het goed komt. Ik geloof in het beste uit mensen halen. Het heeft voor mij te maken met de impact die ik wil maken in iedere interim opdracht; dat de organisatie als ik vertrek een leukere plek is voor de mensen om te werken.

GA DE DIALOOG AAN. Veel organisaties zéggen dat hun mensen het belangrijkst zijn, maar van een afstand bezien wordt er vaak anders gehandeld. Als er vervelende zaken uit een medewerkers tevredenheidsonderzoek komen, wordt toch vaak het gesprek daarover uit de weg gegaan. Ga praten. Maar écht hè; geen survey uitvoeren, niet praten tegen, maar luisteren. Luisteren naar de mens, niet naar de medewerker. Durf erop te vertrouwen dat die mensen over het algemeen het beste voorhebben met je bedrijf. En betrek ze zo ook echt bij het runnen van je bedrijf en het maken van beslissingen, ook de ingewikkelde. Human resources klinkt economisch. Ik geloof in mensen, niet in resources. In mijn huidige opdracht noem ik het daarom ook bewust niet de HR maar de People Strategy.

DE OPDRACHTEN WAARIN IK KAN BOUWEN ZIJN HET LEUKST. Ik heb ook veel opdrachten met transities en reorganisaties gedaan. Maar voor dat bouwen ervaar ik als interimmer ook veel meer ruimte. Ik kwam uit een corporate omgeving met veel specialismen, op hoofdkantoor werden dan de heidagen georganiseerd voor de strategie en die kreeg je in een powerpoint toegestuurd. Veel succes ermee. Vanaf de grond iets opbouwen, ergens naartoe werken en daar je eigen kleur aan kunnen geven vind ik leuker dan wanneer alles al bedacht is. En ik ben niet goed in elke keer weer hetzelfde circuit; routine is killing for me.

giraffe

IK LAS HEEL BEWUST MOMENTEN VOOR BEZINNING IN. Voorheen door te reizen, nu ook door een paar dagen in mijn eentje met m'n tent door Drenthe te gaan fietsen. Telefoon uit, boek mee. De lat direct heel hoog leggen is nog steeds een leerpunt. Ik wil te snel te veel impact. Dan stel ik mezelf weer teleur en knok ik me daar weer uit. Ik wil gewoon niet zo'n externe zijn die even langskomt. Ik steek nu ook veel energie in het vinden van mijn vaste opvolger, omdat ik een verantwoordelijkheid voel om het door te laten gaan op de weg die we hebben ingezet.

IK BEN ER TROTS OP DAT IK EEN GOED MENS BEN GEWORDEN. Hoe ik een behoorlijk pittige jeugd op eigen kracht ten positieve heb gekeerd. Dat ik goed ben voor anderen. Ik heb het niet graag over mezelf en ik ben ook niet zo snel tevreden over wat ik doe, maar ik vind mezelf best een leuke vent geworden. Ik ga uit van vertrouwen, ben open en oprecht geïnteresseerd, waardoor mensen zich snel op hun gemak bij me voelen. Dat helpt in mijn werk om mensen mee te krijgen. Mijn zelfvertrouwen loopt nog steeds niet over, maar ik beschouw dat nu ook als een kracht. Omdat ik daardoor open sta voor andermans perspectieven, gevoelens en ideeën en niet degene ben die het altijd beter weet. Soms krijg ik wel eens terug dat ik overkom als iemand die het wél allemaal heel goed weet; mijn uitstraling is anders dan hoe ik me van binnen voel. Daar wil ik nog aan werken. Maar als ik 's avonds in de spiegel kijk en denk aan waar ik sta in mijn leven en wat ik beteken voor anderen; ja, dan heb ik het goed gedaan.”

Overzicht nieuws
Expertise

Experts op het gebied van HR

Een dynamisch huis vol positieve, eigenzinnige HR Experts

Over deze expertise
HR Professional
Ben van Silfhout /
HR Expert

Benieuwd wat de experts van HR Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!