icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij HR Talents

"Ik krijg energie van het samen puzzelen aan complexe HR-vraagstukken"

maarten pronk

In deze tijd waarin thuiswerken de standaard is, (beeld)bellen we naar de Ginkelse Heide, een natuurgebied in Ede. Het is de woonplaats van Maarten Pronk, een ervaren HR-expert van HR Talents. “Gelukkig hebben we hier genoeg ruimte, want het is best druk met drie jonge kinderen en mijn vrouw die ook thuiswerkt.”

Maarten is sinds maart niet meer in Den Haag -de formele standplaats van zijn opdracht- geweest. “Het thuiswerken gaat prima, maar ik kijk ernaar uit om mijn collega’s weer live te zien. Je gaat het sociale aspect van het kantoorleven toch missen. Het praatje bij het koffieapparaat en het even sparren tussendoor.”

Expertise

Experts op het gebied van HR

Een dynamisch huis vol positieve, eigenzinnige HR Experts

Over deze expertise

Hoe HR zijn hart veroverde?

Maarten: “Na mijn opleiding Personeel en Arbeid stelde ik mijzelf de vraag: ga ik nu werken of verder studeren? De keuze viel toch op werken. Omdat mijn familie in de bankwereld werkte, riep ik altijd: dat ga ík dus nooit doen. Wel dus. Mijn eerste echte baan was bij de Rabobank, waar ik HR-vragen van medewerkers, HR-experts en managers beantwoordde.”                                   

Hij vervolgt: “Ik groeide binnen het bedrijf door en werkte op diverse HR afdelingen. Toen ik als HR Business Partner voor Rabobank International werkte -wat ik zes jaar gedaan heb- besloot ik mijn werk te combineren met een MBA Bedrijfskunde. Dat was best een pittige combinatie met een zoon op komst, maar ik ben achteraf heel blij met deze keuze. Het heeft me inhoudelijk veel gebracht en het is inspirerend om in aanraking te komen met studiegenoten uit andere bedrijven.”

Op een gegeven moment werd ik onrustig: ik wilde een kijkje nemen in andere HR-keukens
Maarten / HR Talents

Nieuwe uitdaging

“Op een gegeven moment werd ik onrustig”, vertelt Maarten “Het roer moest om, ik wilde mezelf uitdagen en een kijkje nemen in de HR-keukens van andere bedrijven. Toen ik mij ging oriënteren, kwam ik in contact met het team van HR Talents. Mijn gesprekken met de Business Managers waren pittig, ze vroegen goed door en gingen niet over 1 nacht ijs. Er werd gezegd: je hebt 11 jaar Rabobank op je CV staan, dat is niet heel aansprekend als je aan de slag wilt als expert”

Maarten vervolgt: “Mijn reactie was: Tja, we kunnen het nog lang hebben over mijn cv, dit is het. Wat spreken we af? Die reactie viel blijkbaar goed in de smaak bij de Business Managers: soms zit communicatie in kleine dingen, he. Ik kreeg de kans om te starten als expert.”

Wereldreis

Voordat Maarten voor HR Talents aan de slag ging, stond er nog een mooi avontuur op het programma. “Omdat mijn oudste toen nog vier jaar -en nog niet leerplichtig- was, wilden we met het gezin nog een reis naar Australië maken. Mijn schoonzus woont daar en we hebben een prachtige tijd gehad met elkaar.”

Aan het einde van de reis werd Maarten gebeld door HR Talents: er was een mooie opdracht beschikbaar en hij mocht ‘op gesprek’.

De Business Manager zei: ik snap dat het even omschakelen is, maar ga voor de spiegel staan. Trek je korte broek uit én je pak aan.
Maarten / HR Talents

Op 31 januari had ik een sollicitatiegesprek bij een grote energiemaatschappij en was mijn eerste opdracht als expert een feit.”

Verschillende opdrachten

Maarten heeft de afgelopen jaren veel geleerd over zichzelf én het vak. “Ik heb daarna een mooie opdracht gedaan bij Movir, wat onderdeel is van Nationale Nederlanden. Het was een bedrijf in transitie en ook HR was onvoldoende gepositioneerd in de organisatie. Als interimmer kreeg ik de kans om samen met het MT Movir deze transitie te leiden en vorm te geven. Dat is toch best bijzonder voor iemand die ‘zomaar’ even van buiten komt.”

Ik heb gemerkt dat de mensen met wie je samenwerkt, vooral bepaalt hoe leuk de opdracht is
Maarten / HR Talents

Maarten vervolgt: “Toen die opdracht afliep, nam Nationale Nederlanden een grote schadeverzekeraar over. Ik ben toen gevraagd of ik aan de slag wilde als programmamanager voor de integratie en ontvlechting van de teams en medewerkers naar Nationale Nederlanden, een groot en complex integratieproject. En daar werk ik nu nog. Ook ben ik nog steeds nauw betrokken bij de transitie van Movir en de integratie van Reaal AOV. Twee opdrachten tegelijk is uitdagend en mooi om te mogen doen.”

Wat de toekomst zal brengen? “Ik hoop op nog meer uitdagende en complexe HR-opdrachten, omdat ik hier veel voldoening uithaal en energie van krijg. Het werk als expert bevalt me prima: de afwisseling en dynamiek van deze manier van werken past heel goed bij mij.

Overzicht nieuws
Expertise

Experts op het gebied van HR

Een dynamisch huis vol positieve, eigenzinnige HR Experts

Over deze expertise
Maarten Pronk
Maarten Pronk /
HR expert

Benieuwd wat de experts van HR Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!