icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Blog 15/12/2020

Mensen met elkaar verbinden vanuit huis tijdens het Herfstcongres

triamfloat

Eén voor één stroomden geïnteresseerden binnen in onze webinar Informeel leren op afstand. Waar we dertig tot veertig geïnteresseerden verwacht hadden, veranderde dat al snel naar maar liefst 123! Een kleine paniek overviel ons of de Padlet en de Mentimeter dat wel aankonden, maar gelukkig verliep alles soepel en verzamelden we ontzettend veel waardevolle input van de deelnemers. Zo werd het een echte geplande informele kennisdeling!

TriamFloat
Sarah Hollan /
L&D expert

Op het Herfstcongres 2020 van L&D Talents gaf ik, Sarah Hollan, met hulp van Nadine Muller een webinar over informeel leren op afstand: sparren in crisistijd. Dat het een actueel onderwerp is, wisten we, maar we hadden nooit verwacht dat het zo populair zou zijn.

Bij mijn klant Rijkswaterstaat stoeiden we met het gemis elkaar niet zomaar meer tegen te komen om bij te praten maar ook om waardevolle kennis en expertise uit te wisselen. Graag wilden we de informele kennisuitwisseling meer stimuleren in deze tijden van thuiswerken. De online kantoortuin werd geboren! Door het massale thuiswerken groeide bij iedereen het verlangen naar meer persoonlijk contact en meer laagdrempelig sparren met elkaar. Hierdoor werd de kantoortuin niet alleen maar een interessant idee, maar ook door veel medewerkers omarmden nog steeds veel gebruikt. Het succes dat Rijkswaterstaat hiermee bereikte, moest natuurlijk gedeeld worden met de rest van onze klanten op het congres!

In de voorbereiding van dit webinar hadden we één doel: het inspireren van deelnemers om het informeel leren binnen hun organisatie te gaan stimuleren. We besloten om het verhaal te beginnen met de positieve kansen die deze tijd biedt en hoe Rijkswaterstaat daar creatief mee omging. Naast het inspireren met voorbeelden, wilden we ook graag de behoeftes peilen van onze deelnemers door het invullen van een Mentimeter - aansluiten bij de behoefte van deelnemers, is natuurlijk een belangrijk design principe -. Over de onderwerpen, waar het meest behoefte naar was, gingen we vervolgens via Padlet met elkaar brainstormen over oplossingen. Wat natuurlijk ook gelijk een mooie vorm is van ervaringen uitwisselen.

Donderdagochtend zaten we er dan helemaal klaar voor. De webinar stroomde gelijk helemaal vol en zo goed als alles werkte soepel. Het voelde goed om mijn succeservaringen te delen op het gebied van informeel leren, daar gezamenlijk op door te brainstormen en ervaringen uit te wisselen. Zo creëerden we samen op een laagdrempelige manier nieuwe inzichten en hielpen we elkaar verder. De ideeënlijst werd eindeloos met zo’n grote groep. Samen staan we sterk in 2020. Boodschap geslaagd, doel bereikt!

TriamFloat
Sarah Hollan /
L&D expert

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!