icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 06/07/2020

"Als ZZP’er miste ik het sparren met collega’s"

TriamFloat

Je bent een succesvol ZZP’er. Je zaak draait prima. En dan besluit je toch om te stoppen om bij L&D Talents te gaan werken. Zoveel vrijheid geef je niet zomaar op. Voor Caroline Dutry van Haeften bleek de midlance-oplossing van L&D Talents een perfecte tussenoplossing. “Een mooi salaris, prettige arbeidsvoorwaarden, behoud van veel vrijheid en lekker met collega’s kunnen sparren en klankborden.”

“Natuurlijk heb ik er over na moeten denken. Ik werkte voor leuke opdrachtgevers in de mediawereld. Ik heb traineeships ontwikkeld, omscholingsprogramma’s gemaakt, trainingen, coachingsprogramma’s, een hele academy opgezet. Echt heel veel leuke dingen. En dan belt L&D Talents. Of ik eens wilde komen praten.”

“Ik zei: ik wil best komen praten, maar ik wil geen nieuwe baan. Ik heb het uitstekend naar mijn zin. Genoeg klanten, mooi werk. Samen een kop koffie drinken leek me leuk, maar alleen om kennis te maken. Verder niks. Dat heb ik ook heel duidelijk gemaakt.”

Toch bracht het gesprek bij L&D Talents Caroline aan het twijfelen. Vooral de manier waarop de L&D-experts bij L&D Talents sparren en samenwerken sprak haar aan. “Als ZZP’er sprak ik wel af en toe met oud-studenten over ons vakgebied, maar dat is toch anders. Vaak speelt er ook iets van competitie en concurrentie als je met andere freelancers praat. Dat is ingewikkeld. Zeker als je het ook over gevoelige informatie wilt hebben. Dat vond ik als freelancer wel eens jammer. Ik miste een klankbord.”

Ik geniet ervan om als expert voorop te lopen.
Caroline Dutry / L&D Talents

Na de PABO ging Caroline als specialist Jonge Kind aan de slag in het kleuteronderwijs. Daar genoot ze erg van, al miste ze de vrijheid om met vernieuwingen aan de slag te gaan. Voor veel scholen is dat een brug te ver. Ze besloot naar de universiteit te gaan. “In Utrecht ben ik Onderwijswetenschappen gaan studeren. Met het ideaalbeeld om straks het onderwijs te gaan verbeteren. Maar dat liep anders. Na mijn afstuderen ben ik als zelfstandig adviseur aan de slag gegaan. Ik had stage gelopen in de media-industrie en ik merkte dat er in die hoek maar heel weinig onderwijskundigen actief zijn. Daar heb ik op ingehaakt.”

Door haar werk als ZZP’er was Caroline zich terdege bewust van haar toegevoegde waarde en haar relevantie. “Ik was voortdurend bezig om mezelf te ontwikkelen. Maar de mogelijkheid om met andere collega’s kennis te creëren was er niet. En juist dat trekt me zo. Ik vind het belangrijk om me als onderwijskundige steeds verder te ontwikkelen.”

Precies op dat punt wist L&D Talents een gevoelige snaar te raken. “Het bedrijf is op het gebied van L&D toonaangevend in Nederland. Als het gaat om nieuwe ontwikkelingen zit je hier perfect. Wij zien hier wat er in de markt gebeurt en wat de trends zijn. Wij werken hier bijvoorbeeld met themagroepen. Nieuwsgierige L&D’ers die samen in een groep met een bepaald onderwerp aan de slag gaan en samen nieuwe kennis creëren.”

Ik vind het belangrijk om me als onderwijskundige steeds verder te ontwikkelen.
Caroline Dutry / L&D Talents

Zelf heeft Caroline zich bijvoorbeeld aangesloten bij de themagroep ‘Van leren naar presteren’. De themagroep richt zich op het snijvlak van L&D en data. Het lijken twee losse concepten. Hoe mooi zou het zijn als we over en weer verbindingen kunnen leggen om zo tot nieuwe inzichten te komen en bijvoorbeeld tools kunnen ontwikkelen. Super interessant!”

Als marktleider deelt L&D Talents nieuwe kennis graag met derden. Ook bijvoorbeeld met de universiteiten, door onder meer gastcolleges te geven. “Ik geniet ervan om als professional voorop te lopen. En elkaar steeds beter te maken. Dat zou in mijn rol als ZZP’er veel moeilijker zijn geweest. Ik kon me in de media-sector profileren, nu kom ik ook in hele andere sectoren terecht. Dat maakt de uitdaging alleen maar groter.”

Maar je zou de overstap nooit gemaakt hebben als het salaris en de arbeidsvoorwaarden niet voldoende waren? “Dat klopt zeer zeker. Ik was als zelfstandige heel succesvol. Dat ruil je niet zomaar in.”

overzicht nieuws
TriamFloat
Caroline Dutry van Haeften /
L&D Expert

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!