icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents

PPL-model in een nieuw jasje!

PPL-model L&D Talents

Het PPL-model is ontwikkeld in 2009, maar nog altijd zeer actueel. Het PPL-model is ons model voor het ‘Positioneren en Professionaliseren van Leren’.

Expertise

Strategie en beleid in leren en ontwikkelen

Over het professionaliseren van leren

Over deze expertise
L&D Expert
Sandra van den Top /
L&D expert

Het PPL-model beschrijft op slechts één A4-tje de vijf posities waarin leren en ontwikkelen kan bijdragen aan de organisatie: ad hoc, kwantitatief, kwalitatief, volwassen en creërend. We typeren elke positie aan de hand van zes aandachtsgebieden: strategie, structuur, cultuur, mensen, middelen en resultaten. Het uitgangspunt is dat de organisatie zich professionaliseert naar de positie die het meest ondersteunend is aan de organisatiedoelstellingen.

In 2019 hebben we het model voor de laatste keer geactualiseerd. Nu, 5 jaar later, in 2024 presenteren we je een versie waarin we zowel het model als het bijbehorende begrippenkader hebben aangescherpt. Het model is daarmee nóg duidelijker geworden. Lees er hier meer over. 

Download

PPL-model.pdf / pdf - 452.17 kB
Begrippenkader / pdf - 1.7 MB

Wij nemen je via blogs op onze site graag mee in wat je met het PPL-model kunt. Ook laten we verschillende praktijkvoorbeelden zien. Benieuwd? Bekijk de themapagina Positioneren en Professionaliseren van Leren (PPL).

Wil je meer weten of heb je advies nodig voor jouw eigen organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!  

Bekijk de themapagina Positioneren en Professionaliseren van Leren (PPL)
Expertise

Strategie en beleid in leren en ontwikkelen

Over het professionaliseren van leren

Over deze expertise
L&D Expert
Sandra van den Top /
L&D expert

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!