icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Blog 30/03/2020

Hoe maak je een onboarding 'thuiswerk-proof'?

TriamFloat

triamfloat
Mirthe Verkooijen /
L&D expert

Hoe maak je een onboarding “thuiswerk-proof”? Deze vraag hebben wij verschillende keren gekregen in ons Lerend Spreekuur. Daarnaast merken we dat veel organisaties zich bezig houden met het vraagstuk of het handig is nu nieuwe medewerkers aan te nemen, al dan niet op interim-basis. Dat is zeker mogelijk, maar wel met extra aandacht voor de onboarding van nieuwe medewerkers.

Veel organisaties maken gebruik van een onboardingprogramma om nieuwe medewerkers in te werken en te verbinden aan de organisatie. Nu het Corona-virus ook in Nederland is uitgebroken, is het voor veel organisaties niet meer mogelijk om een nieuwe collega fysiek welkom te heten en te helpen bij het wegwijs worden in de organisatie. Maar juist nu is een goede onboarding van ongekend belang voor de nieuwe medewerker. Deze week publiceren wij 3 infographics met tips hoe je de onboarding "thuiswerk-proof" maakt. Download hieronder de infographics. 

Creativity

Een succesvolle onboarding bestaat uit 5 bouwstenen, namelijk de 5 C’s. In de onboarding creëer je een balans tussen deze bouwstenen, waardoor aandacht wordt besteed aan de zakelijke, de persoonlijke en de interpersoonlijke component. Misschien ken je de 4 C’s al. L&D Talents voegt de vijfde C, namelijk Creativity, toe. Download de infographic en lees hoe je vanuit Creativity de onboarding een make-over kunt geven.

Infographic 1: Creativity

Onboarden_creativity.pdf / pdf - 81.61 KB

Compliance & Clarification

In een onboarding maakt de nieuwe medewerker kennis met de regels en het beleid van de organisatie en leert hij de werkzaamheden passend bij zijn functie snel en effectief uit te voeren. Hoe je dit op afstand organiseert? Dat lees je in infographic over Compliance & Clarification. 

Infographic 2: Compliance & Clarification

Onboarden_compliance & clarification.pdf / pdf - 87.72 KB

Culture & Connection

Natuurlijk maakt de nieuwe medewerker in de onboarding ook kennis met de cultuur van de organisatie en met de collega’s. In de infographic over Culture & Connection lees je hoe je dit mogelijk maakt wanneer veel collega’s thuis werken.

Infographic 3: Culture & Connection

Onboarding_culture & connection.pdf / pdf - 90.56 KB

Wil je weten wat L&D Talents voor jouw organisatie kan betekenen op het gebied van onboarding? We denken graag met je mee in ons ''Lerend spreekuur''! ​

Bekijk de themapagina onboarding
triamfloat
Mirthe Verkooijen /
L&D expert

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!