icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Blog 12/07/2023

Gamen en leren: zó houden onze experts hun kennis up-to-date

Foto Erwin

Gamen en leren is een groeiende trend in het L&D vakgebied. Het is een manier om leren leuker én interactiever te maken. Hierdoor raken deelnemers gemotiveerder én meer betrokken bij het leerproces. Bij L&D Talents is de themagroep Gamen en Leren met veel enthousiasme bezig met dit onderwerp. Zo laten wij ook onze collega’s ervaren hoe deze vorm van leren ingezet kan worden, zodat zij het ook bij hun opdrachtgevers kunnen toepassen.

Sinds september 2022 biedt de themagroep Gamen en Leren een workshop aan voor alle L&D Talents collega’s, waarin we expertise over dit onderwerp delen. Wij vinden het belangrijk dat onze eigen medewerkers de mogelijkheid krijgen om zich te ontwikkelen en op de hoogte zijn van de trends en ontwikkelingen.

Workshop over gamen en leren voor collega’s

Tijdens de workshop leren onze collega’s hoe games een meerwaarde kunnen bieden in onderwijskundige vraagstukken. Ter voorbereiding op de workshop duiken onze collega’s eerst in de benodigde theorie over dit onderwerp. Dit doen ze door spelenderwijs de levels van een e-learning te doorlopen waarbij ze badges moeten verdienen. Door de voorbereiding kunnen ze tijdens de workshop meteen praktisch aan de slag gaan en oefenen ze met het toepassen van de game-theorie.

Wil jij meer weten over de game-theorie? Lees dan vooral onze
whitepaper ‘Zó kun je leren tijdens het spelen van een spel’.

Workshop in de vorm van een game

Deze workshop is niet zomaar een standaard training maar is - hoe kan het ook anders - in de vorm van een game. Onze collega's begeven zich in een spannend en realistisch verhaal en moeten samenwerken tijdens de verschillende educatieve spelonderdelen. Samen proberen ze binnen de tijd codes te kraken die leiden tot nieuwe informatie. Door deze informatie worden ze zelfs naar verschillende ruimtes van ons hoofdkantoor gestuurd om daar opzoek te gaan naar aanwijzingen om het spel te kunnen winnen.

Onderwijskundige oplossing met game-elementen

Met alle gevonden informatie ontwerpen de deelnemers samen een onderwijskundige oplossing met game-elementen in een realistische klantcasus. Zo leren én ervaren de deelnemers daadwerkelijk hoe game-elementen kunnen worden ingezet en wat de meerwaarde hiervan is. Aan het einde van de workshop bespreken we het spel na, een belangrijk onderdeel. Door te reflecteren leren de deelnemers over hun eigen bekwaamheid in het verwerken van game-elementen in hun ontwerp.

Enthousiaste reacties van collega’s

De workshop is al meerdere keren gegeven en onze collega’s (en wijzelf ook) zijn telkens erg enthousiast. Wat onze collega's over de workshop zeggen:

  • "In de periode dat ik de workshop volgde, was ik ook bezig met de ontwikkeling van een verhalende/gamende e-learning. Ik kon makkelijk de koppeling maken met mijn opdracht en heb de week erna direct een nieuwe ontwikkelslag gemaakt!" - Michelle, L&D Expert
     
  • "Het was leerzaam om te zien hoe je fysieke en online elementen kunt combineren om een game-ervaring te creëren" - Liset, L&D Expert

Gamen en leren – ook iets voor jouw organisatie?

Wij kijken ernaar uit om onze opdrachtgevers te helpen bij het ontdekken van de mogelijkheden van gamen en leren. Wil je hier meer informatie over? Of ben je werkzaam bij een organisatie en wil je eens sparren of deze vorm van leren misschien iets voor jouw organisatie is? Neem dan gerust contact met ons op!

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!