icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Whitepaper 18/10/2022

Zó kun je leren tijdens het spelen van een spel (Whitepaper)

triamfloat

Leren tijdens het spelen van een spel: dat klinkt fantastisch. En het mooie is: het kán ook echt! In onze whitepaper Gamen en Leren leggen we je uit wat dit precies inhoudt, wat de toegevoegde waarde is én hoe wij kunnen helpen bij het ontwerpen van een leeroplossing gebaseerd op gamen en leren.

TriamFloat
Steffi Waslander /
Business Manager

Een game omschrijven we bij L&D Talents als volgt: ‘Een systeem dat gekaderd is door een win-doel, regels en feedback. Binnen deze kaders is er ruimte voor handelingsvrijheid en onvoorspelbaarheid.’ In een game gaan spelers namelijk een uitdaging aan. Om het win-doel te behalen, moeten spelers zich aan regels houden. Maar voor een goede balans en plezier in het spel is er ook ruimte nodig voor handelingsvrijheid en onvoorspelbaarheid. Het moet van tevoren niet al duidelijk zijn wie er gaat winnen, bijvoorbeeld.  
 
Categorieën van gamen en leren 
We onderscheiden vijf categorieën van games: (1) games, (2) serious games, (3) gamification, (4) nudging en (5) vrij spel. Binnen een leercontext richten we ons bij L&D Talents op de categorieën serious games, gamification en nudging.  
 
Download de whitepaper ‘Gamen en Leren’ 
Ben je benieuwd wat deze categorieën inhouden? Wil je weten hoe je een leeroplossing op het gebied van gamen en leren kunt ontwerpen? En ben je benieuwd naar praktijkvoorbeelden van leerinterventies waarbij gamen en leren is toegepast? Download dan onze whitepaper!

Benieuwd? Download gratis onze whitepaper!

Vraag de whitepaper aan en ontvang het document op het opgegeven e-mailadres

TriamFloat
Steffi Waslander /
Business Manager

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!