icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents

L&D Talents en het thema: Gamen & Leren

TriamFloat

In de wereld van Learning & Development wordt game-based learning steeds vaker toegepast in leeroplossingen voor onderwijskundige vraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan Duolingo of Kahoot. L&D Talents heeft zich verdiept in wat game-based learning is, wanneer het (impactvol) kan worden ingezet en met welke elementen rekening moeten worden gehouden bij de ontwikkeling.

Categorieën

Een game bestaat uit verschillende elementen. Op basis van deze elementen kunnen games worden ingedeeld in de volgende categorieën:

  1. games;
  2. serious games;
  3. gamification;
  4. nudging en;
  5. vrij spel.
De ‘content’ had ook in een boek of artikel kunnen staan, maar blijft door de game veel beter hangen bij de spelers.
Themagroep / Gaming

Waarom gaming?

De categorieën serious games en gamification zijn gericht op het leerproces en nudging op gedragsverandering. Deze drie categorieën zijn geschikt om in te zetten voor een leeroplossing. Het inzetten van game-based learning als leeroplossing zorgt voor meer motivatie bij de lerende, het sluit aan bij verschillende leervoorkeuren, is zeer effectief voor specifieke doelgroepen en draagt bij aan teambuilding.

L&D Talents is van mening dat game-based learning als instrument goed ingezet kan worden bij leervraagstukken om de hierboven genoemde redenen.
Wij denken graag met u mee over mogelijkheden voor game-based learning binnen uw organisatie en helpen graag met het ontwerpen van deze leeroplossing.  

Benieuwd hoe game-based-learning binnen uw bedrijf kan worden ingezet? Neem dan gerust contact op via office@ldtalents.nl.

Overzicht themagroepen

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!