icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Blog 12/07/2022

Een kijkje in het (werk)leven van Annick Groot

triamfloat

Op zondagavond spiek ik altijd even in mijn agenda; hoe ziet komende week eruit? Want naast enkele vaste overleggen, is elke week weer anders. En wat voor een week is dit! Eentje met veel hoogtepunten. Ik neem je dan ook graag mee in mijn week.

TriamFloat
Annick Groot /
Business Manager
maandag

Maandag

Vroeg uit de veren, want vandaag staat de selectie dag van het L&D Boost Program op het programma. Als Business Manager ben ik verantwoordelijk voor het L&D Boost Program: een uniek werk- en leerprogramma – vergelijkbaar met een traineeship - van één jaar voor net afgestudeerde onderwijskundigen. Tijdens de selectiedag nemen we de sollicitanten mee in het dagelijkse leven van een expert. Een dag vol met diverse opdrachten: van een groepsopdracht tot een pitch. En uiteraard een heerlijke lunch verzorgd door Piccalilly. Hard aan de slag, maar met een hoop lol tussendoor. Ik geniet ervan om dit samen met collega’s te verzorgen en potentiële nieuwe collega’s te ontmoeten! ’s Avonds ben ik wel helemaal versleten en plof ik lekker op de bank.

Dinsdag

Vandaag start ik de dag met het terugbellen van de sollicitanten. Helaas voor sommigen minder leuk nieuws, maar ook daar vind ik het belangrijk om ervaringen uit te wisselen en hen ook wat mee te geven. Gelukkig springen er ook een paar een gat in de lucht van blijdschap. Binnenkort horen jullie wie onze nieuwe collega’s zijn…

Daarna de wekelijkse stand-up, waarbij we met alle Business Managers de leads doornemen en samen kijken naar een goede match tussen opdrachtgever en expert. Dit beschouw ik als de kerntaak van mijn werk, want hier komt onze expertise en de klant samen. Hierbij speelt beschikbaarheid uiteraard een rol, maar de juiste match tussen het leervraagstuk en de kennis en ambities van de expert staat voorop.

Tussen de middag is het tijd voor een heerlijke lunch in de zon bij Op Roose, dit leuke plekje zit aan de rand van het water op nog geen 5 minuten van kantoor af. We hadden deze lunch al lang geleden gepland, om samen de zomer in de luiden. Op het laatste moment hebben we deze afspraak nog gecombineerd met het afscheid van onze Office Manager Elise. Fijn om daar op deze manier ook feestelijk bij stil te staan.

dinsdag

De rest van de dag was goed gevuld met afspraken, met name bila’s met experts. Ik praat bij met de experts over hun ontwikkeling. Deze collega’s maken deel uit van mijn HR-poule. Maar ik spreek ook experts die een opdracht hebben via één van mijn klanten. Leuk om vanuit diverse perspectieven in gesprek te gaan met hen en te sparren over hun werk.

Woensdag

‘s Ochtends stap ik vrolijk in de auto op weg naar de eindevaluatie van één van de opdrachten van onze expert Erwin. Ik geniet van autorijden en vind het dan ook geen straf om onderweg te zijn. Daarnaast is het ook fijn om de sfeer te kunnen proeven bij de opdrachtgever. Covid heeft ons geleerd dat we ook veel op afstand kunnen werken, maar zeker niet altijd.

Erwin heeft het afgelopen jaar onderwijskundig ondersteund bij een mbo-instelling om thematisch onderwijs te implementeren. Enerzijds op de grote lijnen meewerken aan het neerzetten van onderwijskwaliteit die past bij de visie van de opleidingen. Anderzijds vol in de operatie meebouwen aan het onderwijs en dit proces monitoren. Het was een succesvol jaar, fijn om dit met elkaar te evalueren.

woensdag

Na een terugreis met wat belletjes ga ik thuis verder aan het werk. Hier kan ik rustig mijn mail en administratie bijwerken. En op tijd stoppen om snel wat te eten, want ik sta om half 8 alweer op de dansvloer. En dan niet in een disco of een kroeg, maar bij een dansschool. Lekker de heupjes los en het koppie leeg maken.

Donderdag

Het is mijn lucky week, want ik mag weer in de auto. Nu naar Arnhem voor zowel een eindevaluatie als een ontwikkelgesprek met expert Sandra. Zij heeft afgelopen onderwijsjaar mbo-opleidingen geholpen met de inrichting van de interne praktijk en de keuzedelen. Mooi om de wederzijdse complimenten te horen en te zien wat voor band er is ontstaan tussen haar en de school.

Onder het genot van een prachtig uitzicht en een taartje, kletsen we wat na en trekken we dit door naar overstijgende vragen. Het wordt een oprecht en goed gesprek over ontwikkeling en ambities. We blikken samen terug op de gesprekken die we hebben gevoerd het afgelopen jaar en maken concrete afspraken over de komende periode.

donderdag

Daarna rijd ik door naar Doorn, samen met alle Business Managers van de business bedrijven van House of Talents proosten we op het afgelopen jaar en staat er een heerlijke lunch klaar. Ik sluit mijn dag af met een kennismaking met een nieuwe klant binnen het hbo. We bespreken hun ondersteuningsvraag en ik licht onze werkwijze toe. Komende dagen ga ik onderzoeken of ik hen een passende oplossing kan bieden. Maar nu snel de laptop dicht, want mijn personal trainer staat klaar om mij fysiek aan het werk te zetten.

Vrijdag

In de ochtend heb ik een update van onze Young Professional Community (YPC). Samen met Irene ben ik als Business Manager betrokken bij de YPC. We hebben een overleg met de ambassadeurs, dit zijn enkele experts die de kartrekkers zijn. We bespreken de plannen voor de kick-off die binnenkort plaatsvindt. De YPC bestaat nog maar net, dus dat verdient een openingsfeestje. Daarnaast zijn er al veel mooie plannen in de maak, dus prioriteren we samen wat we willen en wat daarvoor nodig is.

Dan snel de laatste mailtjes beantwoorden en mijn tasje pakken, want… Het L&D Talents-uitje is ein-de-lijk daar! Na 2,5 jaar gaan we weer 24-uur met elkaar op pad, dit keer naar het zonnige Zeeland. ’s Middags staat een Zeeuwse meerkamp op het programma. Dan even snel al het zand afkloppen en opfrissen voor het walking diner dat zich daarna ontpopt tot een Hawaï-feest. We dansen tot in de kleine uurtjes… Zaterdagochtend rustig wakker worden met tai chi op het strand en daarna nog tijd om te fietsen, wandelen of suppen. We ronden het uitje af met een heerlijke lunch.

In de auto terug klets ik met Business Managers Steffi en Eveline nog na, wat hebben we genoten en wat hebben we een fijne mensen om ons heen!

uitje

Ook iets voor jou?

Word jij de nieuwe collega van Annick? L&D Talents is op zoek naar een nieuwe Business Manager! Bekijk hier de vacature.

Bekijk de vacature
TriamFloat
Annick Groot /
Business Manager

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!