icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Blog 01/09/2022

10 redenen waarom werken als expert bij L&D Talents zo interessant is

triamfloat

Begin 2019 startte ik als onderwijskundig expertbij L&D Talents. Ik stroomde in via het L&D Boost Program, een uniek werk- en leerprogramma vergelijkbaar met een traineeship, en sindsdien heb ik me in sneltreinvaart ontwikkeld! Er zijn volop redenen waarom ik nog steeds met veel plezier bij L&D Talents werk. In deze blog deel ik er tien.

triamfloat
Inge Wittenrood /
L&D expert
 1. Onderwijskundige ontwikkeling in sneltreinvaart
  Zelf startte ik bij L&D Talents met het L&D Boost Program. Dit is een uniek werk- en leerprogramma van een half jaar, vergelijkbaar met een traineeship, voor net afgestudeerde onderwijskundigen. Ik volgde diverse trainingen en workshops op het gebied van blended learning, e-learning en het voeren van een klikgesprek en breidde zo mijn onderwijskundige kennis uit. Ook ging ik bijna meteen op opdracht bij Eneco. Hier mocht ik diverse leerinterventies ontwikkelen voor medewerkers van de klantenservice die met een nieuw chatsysteem moesten werken. Een ervaren expert begeleidde mij hierbij, heel leerzaam! In de jaren na de TFCE deed ik ook veel onderwijskundige ervaring op. Zo ontwierp ik opleidingstrajecten, ontwikkelde ik e-learnings en paste ik het werkplekleren toe. In korte tijd leerde ik ontzettend veel.
   
 2. Een goed gevuld cv
  Als expert kun je ingezet worden voor verschillende functies in diverse branches. Ik heb inmiddels mogen werken voor organisaties als Eneco, NS, Stedin, Instituut Fysieke Veiligheid (IFV), Gemeente Den Haag, AS Watson en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het is ontzettend interessant om bij zoveel verschillende bedrijven over de vloer te komen.
   
 3. Het ontwikkelen van organisatiesensitiviteit
  Je gaat als expert aan de slag bij veel verschillende organisaties. Hierdoor leer je met veel verschillende soorten mensen samenwerken én je leert omgaan met diverse meningen en belangen. Ook leer je wat de ongeschreven regels zijn. Je doet ervaring op met werken in diverse organisatiestructuren en krijgt inzicht in onderlinge machtsverhoudingen. Het is belangrijk om te weten en aan te voelen wat jouw positie is binnen de organisatie en hoe je deze kunt beïnvloeden.
   
 4. Veel vrijheid
  Een goede werk-privébalans, die heb ik! Ik kan zelf - in overleg met de opdrachtgever uiteraard - bepalen wanneer ik thuis, op locatie of bij L&D Talents werk. Ik werk acht uur per dag voor de klant, als ik ’s ochtends bijvoorbeeld een keer wil sporten is het geen probleem om in de avond of op een ander moment uren te maken.
   
 5. Goed contact met collega’s
  Binnen L&D Talents heerst een fijne en warme cultuur. Collega’s helpen elkaar waar nodig. Als ik feedback wil of als ik het fijn vindt als iemand even meeleest, is er altijd iemand die wil helpen. Toen ik begon bij L&D Talents werd ik gekoppeld aan een buddy: een ervaren collega aan wie ik al mijn vragen kon stellen. Het buddycontact is zowel telefonisch als op kantoor. Ook hebben we één keer in maand een kantoordag: dan komen collega’s naar ons kantoor in Utrecht en werken we voor L&D Talents zelf. Zo nemen we bijvoorbeeld deel aan meetings met onze themagroepen waarbij we de laatste trends op het gebied van L&D bespreken. Ook hebben we regelmatig een borrel of uitstapje.
   
 6. Betekenisvol werk
  Ik vind het fijn dat ik bij L&D Talents de kans krijg om betekenisvol werk te doen. Zo heb ik voor Stedin een opleidingstraject ontwikkeld voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ik vind het mooi om van betekenis te zijn voor anderen. Ook hebben we binnen L&D Talents ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ projecten. Deze voeren we Pro Deo uit voor non-profit organisaties zoals Jantje Beton, de Voedselbank en Broodje Aap.
   
 7. Goede begeleiding door Business Managers
  Als expert heb ik fijn contact met de Business Managers. Zij geven leiding aan een groep experts en matchen de experts met een opdracht die bij hem of haar past. Ik heb regelmatig een gesprek met mijn Business Manager over mijn persoonlijke ontwikkeling en over welke soort opdrachten aansluiten bij mijn ambities.
   
 8. Ruime professionele groei
  Ik heb veel op expertgebied geleerd: Hoe start je een opdracht? Hoe bouw je een relatie op met je opdrachtgever? Hoe maak je alles snel eigen? Ook zit ik in één van onze themagroepen: dit zijn groepen waarin collega’s een bepaald thema verder uitdiepen. Ik ben aangesloten bij de themagroep Onboarding. Verder heb ik een aantal keer per jaar intervisie met collega’s. Tijdens deze meetings is er ruimte om casussen in te brengen en te bespreken die ik in praktijk tegen kom. Wanneer je er behoefte aan hebt, is het ook mogelijk om coaching te krijgen.
   
 9. Ontwikkeling op persoonlijke vlak
  Je leert in dit werk ontzettend veel over jezelf. Je komt, zoals eerder gezegd, bij veel verschillende organisaties terecht en bij elk project leer je weer iets nieuws. Je werkt continu aan je eigen ontwikkeling. Dat voelt goed, maar is soms ook confronterend. Zo ben ik iemand die dingen graag goed doet en zich verantwoordelijk voelt voor het resultaat. Als expert heb ik niet overal invloed op. Soms zijn er externe factoren die ervoor zorgen dat het resultaat niet is zoals gepland. Ook merkte ik dat ik in mijn eerste jaar erg zoekende was naar wie ik ben als expert. Wat me heeft geholpen is kijken wat andere collega’s doen en onderzoeken wat bij mij paste. Ik heb de ruimte gekregen om mijn eigen stijl te ontwikkelen. Zo ben ik trouw gebleven aan mezelf. 
   
 10. Bouw een (goed en groot) netwerk op
  We organiseren regelmatig trainingen, workshops en gastcolleges. Ook organiseren we jaarlijks een congres voor onze klantrelaties en experts die in het Learning & Development veld werkzaam zijn. Een voorbeeld hiervan is het online voorjaarscongres: ‘Ontwerpen & Ontwikkelen anno 2022. Experts van L&D Talents organiseerden tijdens dit congres diverse webinars. Er werd ingezoomd op thema’s zoals gamen en leren, value based learning development, learning analytics, collectief leren en immersive learning. Zelf organiseerde ik samen met twee andere collega’s de webinar van een onboarding naar een cross-boarding design.  

Het werken als expert bij L&D Talents is dus erg interessant. Je ontwikkelt je snel, je bouwt een mooi netwerk op én je voert opdrachten uit bij grote opdrachtgevers. Genoeg redenen dus om als expert aan het werk te gaan.

Ben je nieuwsgierig geworden of heb je vragen? Neem gerust contact met me op! Wil je meer lezen over het werken bij L&D Talents? Lees dan de verschillende klantcases van mijn collega’s.

Ben je nu al enthousiast geworden? Bekijk onze vacatures en solliciteer!

triamfloat
Inge Wittenrood /
L&D expert

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!