icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij HR Talents

“Samen sparren en zoeken naar de perfecte oplossing”

thumbnail

Onze kersverse collega Koen Mickers is onlangs gestart bij zijn eerste opdracht als verzuimspecialist. De vrijheid en afwisseling bij HR Talents sprak hem direct aan. “Als jonge, groeiende organisatie voelt het direct goed bij binnenkomst. Ik ben een multipotentialist, ik vind veel leuk en heb een brede oprechte interesse. HR Talents biedt mij de perfecte plek om me verder te verdiepen in wat ik leuk vind en waar mijn kracht ligt. Daar wil ik me de komende jaren verder op door ontwikkelen.” Koen stelt zich graag voor.

Expertise

Experts op het gebied van verzuim

Een dynamisch huis met ervaren en enthousiaste verzuimexperts.

Over deze expertise

Beter voorkomen dan genezen

“Tijdens mijn werk als personal trainer, jaren geleden, merkte ik hoe leuk ik het vond om met mensen bezig te zijn. Sport is altijd mijn passie geweest. Bij een high end sportclub hielp ik destijds mensen die klachten kregen vanuit het werk. Bijvoorbeeld werknemers die in een depressie waren beland, of rugklachten hadden door een slechte houding tijdens het werk. Maar in plaats van mensen te helpen op het moment dat zij al klachten hadden, hielp ik hen liever die klachten te voorkomen. Zodoende ging ik aan de slag als Adviseur Inzetbaarheid. Intern werd ik opgeleid met trainingen, een buddy en coaching on the job. Ik wilde mezelf graag verder ontwikkelen en doorgroeien en werd opgeleid tot Register Risicoadviseur Duurzame Inzet (RADI). Naast dat ik actief ben op het gebied van verzuim, kan ik nu ook adviseren over duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de toekomst. Deze expertise neem ik mee in mijn rol als verzuimspecialist bij HR Talents. Ik heb de kennis als RADI-adviseur. Als de opdrachtgever open staat voor een verduurzaming van het bedrijf, denk ik graag met ze mee.”

De samenwerking aangaan

“Half augustus ben ik begonnen met mijn eerste opdracht als interim re-integratieadviseur bij Tiff & Arbo. Al tijdens het eerste gesprek hadden we direct een goede klik. Het is een arbodienst en ik krijg een eigen portefeuille met zo’n vijf tot tien opdrachtgevers en een caseload. Samenwerking daarin vind ik belangrijk, ik wil niet alleen met dossiers bezig zijn. Ik wil met elkaar sparren en samen zoeken naar de perfecte oplossing. En dus niet alleen iets vóór iemand doen, maar mét iemand doen. Dat geldt ook voor coaching on the job. Ik neem iemand mee in het leerproces, zeg wat ze kunnen doen maar leg ook uit waarom. Als adviseur heb ik de juiste expertise in huis, ik ben een vlotte collega en een harde werker. Ik zet echt mijn schouders eronder. Wel ben ik eerlijk en recht door zee. Ik geef het aan als ik punten zie ter verbetering en hoe ik dat aan zou pakken. Dan is het aan de opdrachtgever om te kiezen welke route ze willen nemen.”    

Niet alleen in je eigen bubbel

“Als midlancer bij HR Talents ga ik met verschillende werkgevers werken. Dat maakt het nooit saai, er zit voldoende uitdaging in en het is afwisselend. Geen enkele dag is hetzelfde, en dat waardeer ik enorm. Plus, ik heb voldoende vrijheid om in mijn leven ook andere dingen te doen waar ik energie van krijg, zoals sporten. Deze energie neem ik vervolgens weer mee naar mijn opdrachtgever. In de toekomst wil ik me graag blijven ontwikkelen op het gebied van kennis en doorgroeien zolang het voor mij goed voelt. Ondanks dat ik bij HR Talents in een solistische baan zit, omdat ik voornamelijk bezig ben met de opdrachtgever, zit er toch een team van collega’s om me heen. Samen trekken we de kar, delen we kennis met elkaar om te leren en kunnen we met elkaar sparren. Je zit op je eigen eilandje, maar toch in een team. Je hoeft niet alleen in je eigen bubbel bezig te zijn, want als ik behoefte heb aan contact, dan kan ik één van mijn teamgenoten bellen. Je hebt altijd aanspraak.

Expertise

Experts op het gebied van verzuim

Een dynamisch huis met ervaren en enthousiaste verzuimexperts.

Over deze expertise
Koen Mickers
Koen Mickers /
Verzuimexpert

Benieuwd wat de experts van HR Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!