icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij HR Talents

Kennisproeverij: “beweging in je organisatie” groot succes!

germaine

Donderdag 3 november was de allereerste kennisproeverij van Verzuimtalent. Hier mocht ik (Germaine Soyer) als Vitaloog® spreken over ‘Vitaliteit gelijk een groot succes’. Ruim 40 relaties heb ik mee kunnen nemen in mijn missie: organisaties uit te dagen te investeren in hun belangrijkste kapitaal (medewerkers). Dit zal namelijk leiden tot hogere creativiteit, klantvriendelijkheid en productiviteit en daarmee een beter bedrijfsresultaat.

Expertise

Experts op het gebied van verzuim

Een dynamisch huis met ervaren en enthousiaste verzuimexperts.

Over deze expertise

Na ruim 10 jaar ervaring in verzuimmanagement en ruim 5 jaar in vitaliteitsmanagement, ben ik na het behalen van mijn diploma als Vitaloog® in 2021 voor mezelf begonnen met Time4Vitality. Ik help organisaties met advies en training op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Tevens heb ik me aangesloten bij ‘Vitalogisch!’, zodat ik ook grote opdrachten (vitaliteitsanalyses, trajecten, jaarprogramma’s) kan aanbieden door samen te werken met 30 andere vitalogen, ieder met zijn eigen expertise.

Veel organisaties kampen met personeelstekorten. Dit komt door een hoog verzuim en daarbij de grote arbeidskrapte waardoor het moeilijk is mensen aan jouw organisatie te binden. Hierdoor wordt de druk op medewerkers die wel aan het werk zijn alleen maar groter, met alle risico’s van dien. Veel organisaties pakken bovenstaande problemen curatief aan. Bijvoorbeeld door te proberen het verzuim te verkorten of het adhoc bieden van salarisverhoging aan een medewerker die aangeeft weg te willen. Gelukkig wordt een steeds meer preventief gewerkt. Zo wordt bijvoorbeeld oplossingsgerichte coaching steeds vaker ingezet als preventie middel. Met échte aandacht voor de werknemer, het goede gesprek en maatregelen op maat kan veel verzuim en verloop voorkomen worden.

Clients do NOT come first, Employees come first. If you take care of your employees, they will take care of your clients
Richard Branson / Virgin Group

Maar wat als we nog een stapje verder gaan? Steeds meer organisaties zien het belang van amplitie: ‘het versterken van het welbevinden en functioneren van medewerkers’. Vitaliteit voor ALLE medewerkers dus. Investeren in menselijk kapitaal is een belangrijke voorwaarde voor het succes van een organisatie, zowel uit menselijk als bedrijfseconomisch perspectief.

Bij amplitie faciliteert de werkgever budgetten voor bijvoorbeeld coaching, training en talentmanagement om medewerkers te ondersteunen. Zodat zij zelf-regie gaan nemen op hun inzetbaarheid en mobiliteit. Wat levert dat dan op? 

Een groot deel van de medewerkers zal door deze acties energieker worden, zich meer gewaardeerd voelen, meer bevlogen worden en daardoor productiever in het werk staan. Ook zullen zij minder verzuimen en minder aanleiding zien om naar een andere baan uit te kijken. Zij zorgen zo weer voor een hogere klanttevredenheid en bedrijfsresultaat. 

Investeren in vitaliteit loont! Uit onderzoek van Gallup (2012) blijkt dat investeren in vitaliteit het volgende op levert: minder verzuim, minder verloop, hogere productiviteit en hogere klanttevredenheid. Meer weten over vitaliteit? https://www.time4vitality.nl/

Expertise

Experts op het gebied van verzuim

Een dynamisch huis met ervaren en enthousiaste verzuimexperts.

Over deze expertise

Benieuwd wat de experts van HR Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!