icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij HR Talents

“Ik zie verzuim als een spel en probeer iedereen in beweging te krijgen”

fani

Fani Olsthoorn deed na haar studie Small business and Retail management zo’n vijf jaar werkervaring op in de sales. Ze merkte echter dat ze het menselijk component in dit vakgebied erg miste en startte een HR-opleiding van een jaar. “Verzuim trok mij direct heel erg. Vooral het feit dat motivatie vaak een grote rol speelt bij het ziekteverzuim triggerde mij om me hier verder in te verdiepen.” Zo rolde ze het verzuim vak in, deed veel casemanagementervaring op en heeft zich sinds kort aangesloten bij HR Talent als midlancer.

Expertise

Experts op het gebied van verzuim

Een dynamisch huis met ervaren en enthousiaste verzuimexperts.

Over deze expertise

Casemanagement

“Ik was op zoek naar een meer zelfstandigere vorm van werk en wilde graag bij verschillende organisaties in de keuken kijken”, vertelt Fani. “Zodoende kwam ik in contact met Desiree, Business Manager bij HR Talents. Ik ben sinds januari direct in opdracht geplaatst bij ArboNed, een arbodienst waarbij casemanagement een belangrijk onderdeel is van mijn taken. Ik kan zelf bepalen hoe lang ik in deze opdracht wil blijven, en dat stuk flexibiliteit maakt het voor mij aantrekkelijk.

Collega's

Fani kwam via mond-tot-mond reclame bij HR Talents terecht. “Er werkte iemand bij HR Talents die ik ken en ik hoorde er altijd goede verhalen over”, legt ze uit. “De manier van werken en hoe HR Talents omgaat met hun mensen sprak mij heel erg aan. Het is een wat kleinere, groeiende organisatie en daar hou ik van. De lijntjes met de Business Manager zijn kort en er wordt met je meegedacht. Ook worden er elk kwartaal bijeenkomsten gehouden waarbij je met de collega’s van HR Talents samenkomt. Het contact met mijn collega’s onderling is super fijn.” Fani kende de opdrachtgever ArboNed al omdat ze er eerder in loondienst heeft gewerkt. “Het grappige is dat er niets is veranderd”, lacht ze. “Ik wist heel goed wat er van mij verwacht werd, dus dat is heel fijn. Het is een opdrachtgever waar hard moet worden gewerkt, dus de dagen vliegen voorbij. En ik heb er ook echt elke dag zin in om even verstand op nul te zetten en te gaan knallen.

Afwisseling

“Als je in een opdracht een organisatie binnenkomt, heeft deze een probleem of uitdaging waarbij gezocht wordt naar een oplossing. Dat heeft een kop en een staart. Dat maakt dat je heel duidelijke doelen hebt waar je naartoe kunt werken. Zijn alle doelen behaald? Dan zit de opdracht erop en ga je op zoek naar iets anders. En dat past goed bij mijn karakter. Ik hou wel echt van afwisseling. Voor mij hoeft het niet elke dag hetzelfde te zijn, dat houdt mij gemotiveerd.” Waar Fani haar passie voor het verzuimvak vandaan haalt? Het verhaal achter de persoon. “Er schuilt vaak zoveel meer achter de ziekmelding”, legt ze uit. “Het is interessant om daar met de werknemer over in gesprek te gaan en ze in beweging proberen te krijgen. Je ziet vaak dat werknemers die langdurig ziek zijn geweest, daarna ineens van baan wisselen. Ik vind het leuk als ik ook daar een rol bij heb kunnen spelen. Je bouwt tijdens het ziekteverzuim een band met elkaar op en soms merk je dat iemand eigenlijk helemaal niet terug wil. Ik stel dan de juiste vragen en heb een luisterend oor. Als ze dan uiteindelijk gelukkig zijn, ook al is het in een andere baan, heb ik echt iets voor iemand betekend.”

Loyale werknemers

Ook het begeleiden van de leidinggevende vindt Fani dankbaar werk. “Ze hebben vaak de beste intenties, maar vinden ziekteverzuim van werknemers lastig en moeilijk. Als je hen dan kunt helpen om een stuk zelfverzekerder te zijn in het verzuim en de juiste dingen te doen, zie je dat het zelfvertrouwen in het verzuim groeit en de leidinggevende het beter aanpakt. Dan heb ik mijn doel bereikt. Ik zie verzuim als een spel. Als je het spel goed speelt en iedereen op een bepaalde manier in beweging krijgt, kun je met elkaar hele mooie resultaten bereiken. Zo kun je door een goede begeleiding in het re-integratie traject heel loyale werknemers terug krijgen. Dan is de loyaliteit even hoog als toen hij of zij net in dienst kwam.” Afgelopen jaar heeft Fani de opleiding Regie op verzuim gehaald en is daarmee gecertificeerd casemanager. Haar intentie is om daar in haar vakgebied verder in te groeien. “Maar voorlopig heb ik mijn focus gelegd op het lekker aan de slag gaan als midlancer. Op termijn kijk ik wat ik verder nodig heb binnen mijn vakgebied en kan dan vanuit HR Talents aanvullende opleidingen volgen.”

Expertise

Experts op het gebied van verzuim

Een dynamisch huis met ervaren en enthousiaste verzuimexperts.

Over deze expertise
Fani
Fani Olsthoorn /
Verzuimexpert

Benieuwd wat de experts van HR Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!