icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij HR Talents

“Ik doe dingen waarvan ik niet dacht dat ik die in mijn eerste jaar werken zou mogen doen”

Giraffe HR

Een jaar lang volgen we een expert. In deel één van dit drieluik vertellen we het verhaal van Nicole. Een verhaal over de lol en tegelijkertijd struggle van leeftijd en stempels als ‘baby expert’. Een goed bedoelde term, met een diepere lading. Waarbij het voor Nicole vooral gaat over verbinding met mensen en zichzelf. En leeftijd maar een getal is.

Terwijl de regen met bakken uit de hemel komt, settelen we ons in Breda. Hier begint het interim verhaal van Nicole. Ze is zo’n 1,5 jaar geleden bij HR Talents begonnen. Linea recta uit de schoolbanken en direct gestart op haar eerste interim opdracht bij BPD Gebiedsontwikkeling. En nu aan de vooravond van de overstap naar JDE (Jacobs Douwe Egberts). Een verhaal waarin authenticiteit en eigenheid soms lijnrecht tegenover de zoektocht naar jezelf en het kunnen en durven begrenzen staat.

Expertise

Experts op het gebied van HR

Een dynamisch huis vol positieve, eigenzinnige HR Experts

Over deze expertise

MENGELMOESJE. Ik ben opgegroeid in het kleine boerendorpje Essen, net over de grens in België. Ik ben gaan studeren in Rotterdam. Het contrast van Essen, een klein boerendorp, en Rotterdam, de grote stad, was gigantisch. Wat een directe mensen... heerlijk! Ik heb geen uitgesproken Brabants accent, geen Belgisch accent. Ik pas me eigenlijk continue aan. Voel me een mengelmoesje van van alles.

BABY expert. Tijdens mijn studie was ik op zoek naar een stageplek. Via mijn vriend kwam ik bij House of Talents terecht, want daar is ook een HR tak: HR Talents. Op de website zag ik de filmpjes van evenementen, ben ik gaan lezen wie wie is en wat HR Talents doet. Het authentiek zijn, die eigenheid. Dat vond ik zo leuk klinken dat ik dacht, dat moet gewoon een leuke club zijn. Daar wil ik bij horen. Uiteindelijk ben ik ergens anders stage gaan lopen, maar expert is nooit helemaal uit mijn blikveld verdwenen. Na mijn studie ben ik bij HR Talents begonnen. De eerste starter, net uit de schoolbanken. Een baby expert, zoals een van m’n collega’s me altijd noemt. Maar ik zeg eigenlijk nooit uit mezelf mijn leeftijd. Bewust. Dat voelt heel erg jong. Terwijl ik me niet per se jong of oud voel. Je zoekt de verbinding op met mensen en dan maakt leeftijd helemaal niet uit.

MENSENLIEFDE. Als ik mezelf moet omschrijven, ben ik van nature vrij enthousiast. Ik heb altijd de drang om mijn energie op mensen over te brengen. Ik merk ook dat ik het heel interessant vind om te zien en te begrijpen hoe mensen samenwerken. En ik wil mensen graag helpen. Wat dat is? Mijn mensenliefde denk ik. ‘Nee zeggen’ is dan wel een dingetje. Ik wil mensen altijd tevreden houden en dat gaat soms ten koste van mijn authenticiteit. Die balans ben ik nog aan het zoeken. Hoe kan ik mezelf blijven, begrenzen en tegelijkertijd mensen tevreden houden? In iedere nieuwe opdracht kun je hier mee experimenteren. Met ‘wie ben ik?’. In een gesprek. Maar ook in groepen. Dat vond ik in het begin heel erg spannend. Welke rol pak ik? Waar voel ik me goed bij? Als we dit interview een jaar geleden hadden gehouden, dan had ik je nooit zoveel antwoorden kunnen geven. Dat is iets wat HR Talents je mee geeft, wat je leert: jezelf zijn en je bewust worden van wie je bent en waar je blij van wordt. En dat is echt wel heel erg waardevol.

Giraffe HR

LEREN (OVER VAN ALLLES). Na mijn studie wilde ik vooral gewoon gaan ervaren wat HR in houdt. Al die theorieën zijn leuk en aardig, maar zo werkt het niet altijd in de praktijk. Door te interimmen kan ik zoveel mogelijk leren over van alles. Ik wil absorberen. Ik heb 1,5 jaar bij BPD Gebiedsontwikkeling gezeten en mijn ontwikkeling heeft nooit stil gestaan. In zo’n lange tijd voor een interim opdracht gaan bepaalde processen zich herhalen en dan is het mooi dat het op een gegeven moment tijd is voor een nieuwe interim opdracht. Dat je dan weer iets totaal anders gaat doen. En zo dus alle aspecten van HR ervaart.

OPEN MINDED-‘HEID’. Als starter in een interim wereld is het belangrijk om heel open minded zijn. Eigenlijk stap je ergens in waar je nog niet veel van weet. En het verandert ook nog eens om de zoveel maanden - of na 1,5 jaar in mijn geval. Bij BPD Gebiedsontwikkeling heb ik dingen gedaan waarvan ik niet dacht dat ik die in mijn eerste jaar werken zou mogen doen. Je krijgt de vrijheid om je te ontwikkelen. Maar daar moet je wel zelf voor open staan. De kansen zien en willen pakken.

INTERIMMEN. Als ik over mezelf nadenk, dan denk ik na over mezelf in relatie tot anderen. Ik zou me geen leven voor kunnen stellen zonder anderen. Ik leer ontzettend graag, non-stop, en met name over mezelf via anderen. Op de lange termijn weet ik dan ook zeker dat ik dit werk wil blijven doen. Ik krijg energie van mensen en afwisselende dynamieken en dat zal dit werk altijd blijven geven. Maar interimmen moet je wel passen. Als je jezelf niet voldoende uitdaagt om uit je comfort zone te stappen, dan lijkt het me moeilijk om iedere keer weer in een nieuwe setting gedropt te worden en daar weer je weg te vinden.

VRIJHEID. Iedere dinsdagavond ga ik dansen: hiphop feminine. Dat is hiphop op hakken. De sfeer is heerlijk. Zie je het al voor je? Een energieke zaal vol gillende meiden die elkaar aanmoedigen. Ik leer tijdens het dansen dat ik ook daar gewoon lekker mezelf mag zijn. Dat ik niet moet geven om wat anderen van me denken. Met dansen laat je alles los. Als je een slechte dag hebt, dan kom je thuis, ga je dansen en denk je: jaaa morgen weer een dag! Ik doe mijn best om in het hier en nu te leven. (En) als iemand me vraagt, waar droom je van? Dan zeg ik, ik zie het wel. Ik ben nu nog te veel in de fase dat ik letterlijk alles leuk vind. Ik ben heel snel het werkende leven in gegaan. Snel gaan studeren en werken. Dan zeggen mensen ook wel, je hebt alles te snel gedaan. Maar ik vind werken oprecht heel leuk. Nog leuker dan studeren. Misschien ga ik volgend jaar wel naar Mexico. Daar een taalcursus Spaans doen. Gewoon een week of twee, drie. Of juist langer? Dan lijkt het een soort sabbatical. Het fijne aan HR Talents: het wordt je gewoon gegund, die vrijheid.

Hou de website van HR Talents in de gaten voor het vervolg op het verhaal van Nicole.

Bekijk alle vacatures
Expertise

Experts op het gebied van HR

Een dynamisch huis vol positieve, eigenzinnige HR Experts

Over deze expertise
Giraffe
Nicole van Velthoven /
HR Expert

Benieuwd wat de experts van HR Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!