icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij HR Talents
Nieuws 21/06/2022

HR Talents luistert en kijkt samen naar wat er wél mogelijk is

whatsapp

Aangenaam! Ik ben Lidewij: 31 jaar jong, ik heb een man en twee jonge kinderen en komt uit het midden van Nederland. In mijn vrije tijd zit ik eigenlijk nooit stil. Er staat altijd wel een project op de to–do–lijst en ik vind het dan ook heerlijk om zo te rommelen in en om huis.

Waardoor heb je passie voor jouw vakgebied?

Na het afronden van mijn studie Human Resource Management was het tijd voor een nieuwe job passend bij mijn studierichting. Via via werd ik getipt om te gaan werken als adviseur bij een Arbodienst. In eerste instantie was ik best sceptisch. “Je bent de hele dag alleen maar met zieke mensen bezig, dat is toch veel negativiteit?”, maar ik moest het toch eens proberen werd er gezegd want het zou zo maar is goed bij mij kunnen passen.  

En tot de dag van vandaag ben ik nog steeds dankbaar dat ik het heb geprobeerd! Ik haal veel energie en werkplezier uit de medewerkers en de opdrachtgever helpen en begeleiden met hun vraagstukken.

Hoe ben je bij HR Talents terechtgekomen?

Lidewij heeft een aantal jaar met veel plezier gewerkt bij een gerenommeerde Arbodienst. Na een paar jaar wilde zij zich verder ontwikkelen en was haar nieuwsgierigheid gewekt om te ontdekken hoe verzuim ‘vanaf de andere kant van de tafel’ wordt ervaren als HR adviseur. Tevens wilde zij zich ontwikkelen op diverse gebieden van het HR vak. 

“Opvolgend ben ik gestart als HR Adviseur bij een grote kinderopvang organisatie. Het verzuimbeleid kon daar geoptimaliseerd worden en nieuwe richtlijnen moesten worden opgesteld om meer uniformiteit in de aanpak van verzuim te krijgen. Aansluitend konden daarna stappen gemaakt worden op het gebied van preventie van verzuim. Op deze werkplek werd mij van alles geboden en ik mocht ook allerlei HR werkzaamheden oppakken, maar ik wilde verzuim er niet bij doen. Ik wilde het uitsluitend doen!” 

En toen? Ben je gaan zoeken naar iets nieuws? “Ja, ik ben gaan zoeken naar functies specifiek gericht op verzuim. Toen ik uiteindelijk HR Talents in het vizier had, baalde ik eigenlijk dat ik dit niet eerder was tegengekomen. Ik ben goed in wat ik doe, maar ben geen salestijger. Mijzelf verkopen vind ik niet prettig, maar ik wilde wel de vrijheid van het werken als zelfstandig expert ervaren.  

Bij HR Talents kan ik de administratieve zaken uit handen geven. Ik kan mij focussen op de opdracht en de opdrachtgever. Daarnaast heb ik ook een vaste club waar ik bij hoor.”

Eerste opdracht en ambities

“Opdrachtgevers die het water tot de knieën hebben staan en die direct gerichte expertise op het gebied van verzuim nodig hebben, kan ik helpen. Mijn eerste interim opdracht voer ik momenteel uit bij ArboNed. Ik ondersteun de procesregisseurs, pak een deel caseload op en kijk op het gebied van beleid naar wat aandacht nodig heeft. Deze rol past bij mij, want ik help graag waar het nodig is en ben niet bang om in het diepe te springen. Deze opdracht is gepland tot het einde van het jaar, waarna we kijken of verlenging gewenst is.” 

Je bent recent begonnen bij HR Talents, welke ambities heb je nog voor de toekomst?

In de (nabije) toekomst zou ik graag een gespecialiseerde opleiding volgen om mijn kennis op het gebied van verzuim te optimaliseren. 

Lidewij van Lith-Davids
Lidewij van Lith-Davids /
Verzuimexpert

Benieuwd wat de experts van HR Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!