icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij HR Talents

"Het midlancen past perfect bij mijn wensen"

whatsapp

Na haar studie Psychologie rolde Jaimy Vlasblom het vakgebied van verzuim in. Ze startte als casemanager voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering en deed de afgelopen jaren meer en meer ervaring op in het verzuim tussen werknemer en werkgever. Met zo’n zeven jaar werkervaring op het gebied van verzuimbegeleiding, werd het tijd voor een nieuwe stap. In oktober begon ze als verzuimspecialist bij HR Talents. Maak kennis met onze kersverse collega Jaimy.

Expertise

Experts op het gebied van verzuim

Een dynamisch huis met ervaren en enthousiaste verzuimexperts.

Over deze expertise

Verzuimexpert

“Na mijn master sociale en organisatiepsychologie wist ik al direct dat ik geen behandelaar wilde worden, maar liever het bedrijfsleven in wilde stappen. Wat betreft mijn opleiding zijn er veel raakvlakken met verzuim. Je bent ten slotte met de zieke werknemer en de werkgever in gesprek en helpt hen om op een bepaalde manier met verzuim om te gaan. Daar komt mijn studie psychologie wel van pas”, legt Jaimy uit. Sinds haar start in oktober kon ze direct aan de slag als verzuimexpert bij verzuimverzekeraar Sazas. “Ik adviseer werkgevers wanneer ze vragen hebben met betrekking tot verzuim en heb veel contact met de arbodiensten die bij Sazas zijn aangesloten voor hun verzuimverzekering.”

Binding met het team

“Ik wilde vooral eens in andere keukens kijken hoe het er daar aan toe gaat”, vertelt Jaimy over hoe ze bij HR Talents terecht kwam. “Het midlancen past perfect bij mijn wensen. Het is afwisselend en ik vind het prettig dat ik niet volledig als zelfstandige aan de slag ben. Het midlancen biedt mij de baten van het zelf ondernemen maar neemt tegelijkertijd de lasten en risico’s uit handen. De ideale combinatie. Ondanks dat ik in een externe opdracht zit, voel ik me wel betrokken bij HR Talents. We hebben regelmatig kennissessies en etentjes. Daardoor behoud ik de binding met mijn team. Iets wat ik belangrijk vind. Ik heb eerder op opdrachtenbasis gewerkt en daar was het contact onderling een stuk minder. Ik zat destijds veel meer op mijn eigen eilandje. Dat ervaar ik bij HR Talents heel anders. Als er vragen zijn, kunnen we elkaar altijd aanhaken.” Jaimy voelt zich daarnaast ook onderdeel van het team waarbij ze in opdracht zit. “Ook bij de opdrachtgever doen we het samen. Je hoort net zoveel bij het team als een ander die in vaste dienst is. Zij zien mij als iemand die hen uit de brand komt helpen en ik word betrokken bij allerlei activiteiten. Het is fijn om deze binding met twee teams te voelen.”

Motiveren

“Mijn huidige opdracht voelt als een warm bad. Het onderdeel verzuimverzekering is een andere tak van sport dan de arbodienst waar ik vandaan kom. Maar inmiddels zit ik er helemaal in. Ook al is het nieuw voor mij, ik kom er zo precies achter wat wel en niet goed bij mij past. En dat is precies waar ik naar op zoek ben. Je weet namelijk pas écht wat bij je past, als je het zelf ervaart.” Jaimy’s passie voor het vak zit hem in het inhoudelijk stuk van verzuim en het menselijk contact. “Enerzijds help en motiveer ik mensen die even niet goed in hun vel zitten of door medische oorzaken verder van het arbeidsproces af komen te staan. Anderzijds motiveer, adviseer en ondersteun ik de werkgever om in gesprek te blijven met de werknemer. Ik zie werken als onderdeel van het leven, des te belangrijker is het om niet een te grote afstand op te bouwen. Zeker in de maatschappij waarin we leven. Ik voel dat ik daarin van toegevoegde waarde ben en dat is fijn.”

Positieve benadering

“We leven in een wereld waarin het verzuimpercentage nooit eerder zo hoog was als nu. Het contact met zowel collega’s als opdrachtgevers benader ik vanuit het glas is halfvol in plaats van halfleeg. Ik maak gemakkelijk verbinding en zorg ervoor dat we met alle neuzen dezelfde kant op kijken vanuit de mogelijkheden die er zijn. Dan kun je verder met elkaar aan de slag”, aldus Jaimy. Om zichzelf verder te ontwikkelen, start ze in februari met de opleiding Regie op verzuim. “Dat brengt een stuk verdieping met zich mee op het gebied van verzuim. De wetgeving die erbij komt kijken wordt opgefrist, de taken van de bedrijfsarts komen aan bod en er wordt gekeken naar verschillende persoonlijkheidstypen en hoe je daar je communicatie op kunt aanpassen. Deze kennis kan ik vervolgens inzetten bij nieuwe opdrachtgevers in de toekomst. Ik kijk er naar uit.”

Expertise

Experts op het gebied van verzuim

Een dynamisch huis met ervaren en enthousiaste verzuimexperts.

Over deze expertise
Jaimy Vlasblom
Jaimy Vlasblom /
Verzuimexpert

Benieuwd wat de experts van HR Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!