icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij HR Talents

“Gezond werken, maakt en houdt echt gezond”

whatsapp

De afgelopen tien jaar heeft Roel Reinders in verschillende rollen binnen het verzuim gewerkt. Dat deed hij voor een groot deel zelfstandig voor diverse organisaties, van groot tot klein. Alle aspecten binnen het Arbo domein heeft hij daarin voorbij zien komen. Hij werkt inmiddels al een tijd als verzuimspecialist voor HR Talents en deelt zijn ervaringen als midlancer.

Expertise

Experts op het gebied van verzuim

Een dynamisch huis met ervaren en enthousiaste verzuimexperts.

Over deze expertise

Focus, rust en ruimte

De afgelopen tien jaar heeft Roel Reinders in verschillende rollen binnen het verzuim gewerkt. Dat deed hij voor een groot deel zelfstandig voor diverse organisaties, van groot tot klein. Alle aspecten binnen het Arbo domein heeft hij daarin voorbij zien komen. Hij werkt inmiddels al een tijd als verzuimspecialist voor HR Talents en deelt zijn ervaringen als midlancer.

Met een glimlach naar je werk

“Wat wil jij als mens? Precies daarvoor was aandacht in de gesprekken met Desiree, de businessmanager van HR Talents. Voor mij is het belangrijk om werk te doen dat bij je past. Dan ga je elke dag met een glimlach overal naartoe. En dat ik dat kan doen, daar ben ik dankbaar voor. Dagelijks word ik geconfronteerd met mensen die ervaren dat niet te hebben, en dat is ontzettend tragisch. Werk geeft invulling aan je bestaansrecht, het is niet alleen het salaris dat je aan het eind van de maand ontvangt”, legt Roel uit. “Het geeft zekerheid en het gevoel dat je ergens bij hoort en als dat wegvalt omdat je voelt dat je niet meer tot het werk toe in staat bent, dan is dat erg ingrijpend.” Enerzijds helpt Roel organisaties als er iemand uitvalt en anderzijds de werknemers om te helpen zoeken naar iets wat echt bij ze past. “Het is daarin een vereiste om door te vragen en buiten de context te kijken om te weten wat er nu echt speelt om tot een goede oplossing te komen. Of het nu gaat om een expert, een directielid of een kraanmachinist, het gaat over alle lagen binnen de organisatie.”

Het beste van twee werelden

"HR Talents biedt mij in alles de mogelijkheid om dagelijks bezig te zijn met wat ik zelf echt leuk vind. Ik doe vrijwel hetzelfde werk als wat ik deed als zelfstandige, maar heb geen last meer van de administratieve rompslomp. Het beste van twee werelden. Zo houd ik meer ruimte over voor de dingen die ik echt leuk vind. Daardoor ervaar ik veel meer rust.” Ook het onderdeel zijn van een team vindt Roel bij HR Talents heel waardevol. “Linksom of rechtsom, je wilt toch ergens bij horen. Mensen zijn niet gemaakt om solidair door het leven te gaan. Nu kun je successen en fijne ervaringen delen met anderen uit je team. En andersom, als je ergens tegenaan loopt, heb je ook een hulplijn. Het werkt dus twee kanten op. Verder vind ik het prettig dat ik zelf de keuze in opdrachten kan maken. Soms wil ik een wat meer strategische opdracht uitvoeren, maar soms ook een inhoudelijk wat lichtere opdracht om ruimte te hebben voor een stuk ontwikkeling. De opdracht waar ik nu in zit vraagt bijvoorbeeld inhoudelijk niet veel van mij. Terwijl het mij naar de opdrachtgever toe juist de ruimte geeft om wat sneller en vaker boven de materie uit te stijgen zonder mezelf daarin te verliezen. Deze wisselwerking vind ik heel waardevol, dat maakt het werk dynamisch.”  

Afwijken van de gebaande paden

“Bij mijn opdrachtgever ArboNed begeleid ik het wettelijke proces van verzuim voor werkgevers en verzekeraars. Ik begeleid het in zo goed mogelijke banen met als doel tot een oplossing te komen.” Roel merkt aan zichzelf dat hij soms afwijkt van het dichtgetimmerde proces. “Ik luister goed naar de werknemers en hun verhaal. Ik ben er van overtuigd dat wanneer je de goede informatie weet op te halen, je vaak sneller tot een goede oplossing kunt komen. Iedereen heeft zijn of haar eigen kwaliteiten. Ik zie dat het overgrote deel van de mensen iets doet wat niet eens in de buurt komt van waar ze goed in zijn. Dat leidt tot ziekte, uitval, stress en onzekerheid. Als je durft te doen wat echt bij je past en wat je leuk vindt, dan wordt het leven zoveel leuker. Gezond werken, maakt en houdt echt gezond. Bij zo’n 75% van de mensen die uitvalt, speelt niet eens een medisch aanwijsbare oorzaak. Echter het gevolg is wel medisch. Als je maar lang genoeg doet wat je niet leuk vindt, word je vanzelf ziek. Daarom probeer ik mensen te stimuleren echt voor zichzelf te kiezen, dan maken ze de grootste stappen. Dat ik daar dan een rol in kan spelen, maakt het voor mij heel dankbaar werk. En dat is wel de essentie waarom ik dit doe.”

Expertise

Experts op het gebied van verzuim

Een dynamisch huis met ervaren en enthousiaste verzuimexperts.

Over deze expertise

Benieuwd wat de experts van HR Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!