icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij HR Talents

“Dat kijkje in een andere keuken heeft me echt verrijkt”

nancy zwaal

Een jaar geleden begon Daniël Bakker aan zijn nieuwe uitdaging als re-integratieadviseur bij HR Talents. De inmiddels 50plusser maakte verschillende omzwervingen in zijn carrière tot hij uitkwam bij zijn échte passie: arbo en verzuim. De afgelopen jaren heeft hij veel geleerd en ervaring opgedaan in dit vakgebied. Hoe beleefde hij zijn eerste jaar bij HR Talents? We gingen hierover met Daniël in gesprek.

Expertise

Experts op het gebied van verzuim

Een dynamisch huis met ervaren en enthousiaste verzuimexperts.

Over deze expertise

Nieuw begin

“Van jongs af aan wist ik niet echt wat ik wilde worden. Ik was geen een studiebol, maar leerde liever in de praktijk. Ik heb niet de standaard route bewandeld wat betreft opleidingen. Ik greep de kansen die ik kreeg om stappen te maken, en dat is me niet aan komen waaien. Juist daarom ben ik extra trots op wat ik nu doe en bereikt heb. Na mijn mbo-opleiding volgden verschillende banen waarna ik uiteindelijk 16 jaar lang bij een woningcorporatie heb gewerkt in diverse leidinggevende functies. Dat deed ik met veel plezier. Toen ik zelfsturende teams introduceerde en hielp ontwikkelen, hield mijn baan bij de woningcorporatie op te bestaan. Dat is nu zo’n vijf jaar geleden. Op dat moment kwam ik in aanraking met verzuim. Een re-integratiebedrijf wilde dat ik voor ze kwam werken en bood mij een opleiding aan tot re-integratieadviseur. Deze mogelijkheid greep ik met beide handen aan. Hier kon ik mijn managementkwaliteiten en -ervaring delen met het vak verzuim, een mooi nieuw begin.”

Mooie combinatie

“Een jaar geleden begon ik bij HR talents. Ik kon direct aan de slag met een opdracht van zes weken om een collega te vervangen bij ttif & arbo. Dit is een landelijk georiënteerde arbodienst die zowel werkgevers als medewerkers begeleidt in het verzuim. Inmiddels is die opdracht naar wederzijdse tevredenheid verlengd tot het einde van dit jaar. Ik kijk er naar uit om daarna weer bij een andere organisatie aan de slag te gaan. Voor mij was dat namelijk de grootste reden om bij Verzuimtalent te starten, ik vind het leuk om op deze manier bij verschillende bedrijven in de keuken te kijken. Daarnaast was het midlancen voor mij interessant, zeker omdat ik hiervoor ook nog een tijd als zelfstandige heb gewerkt. Ik zie dit als een mooie combi tussen het vrije ZZP-gevoel aan de ene kant en een stukje vastigheid en ondersteuning aan de andere kant. En dat bevalt super.”

Mensenwerk

“Dat kijkje in een andere keuken heeft me echt verrijkt. Het is voor mij tot nu toe al heel leerzaam geweest. Bij tiff & arbo ben ik vooral een vraagbaak voor collega’s. Ze zoeken me op met inhoudelijke vragen en ik krijg er energie van om te sparren en met elkaar daarin een oplossing te zoeken. Daarnaast zijn er een aantal jonge collega’s aan de slag gegaan bij tiff & arbo, hen bied ik begeleiding in de eerste periode van hun contract. Een soort mentorschap. Dat vind ik ook echt leuk om te doen. Voor mij zit de uitdaging in het werk in het probleem dat bij de opdrachtgever speelt. Wat moet er veranderen of losgetrokken worden? Daar ga ik dan graag mee aan de slag. Uiteindelijk gaat het om mensen, en dat vind ik belangrijk. Ik ben altijd geïnteresseerd in de mens. Wat hen drijft en hen bezig houdt of juist wat hen belemmert. Samen kijken we van daar uit naar een oplossing en ik stimuleer hen daarin.”

Twee teams

“Wat ik leuk vind, is dat ik nu anders in de organisatie sta waar ik werk. Waar je in vaste dienst soms voorzichtig bent om ongevraagd advies te geven, voel ik me daar nu veel vrijer in. Ik kan nu meer van bovenaf naar de organisatie kijken en ook daar mijn kennis inzetten om hen verder te helpen. De vrijheid die ik voel, zorgt ervoor dat ik me voor de volle 100% wil inzetten. Wel heb ik nog nooit zo hard gewerkt, maar dat hoort er ook bij. Ik krijg er alleen maar energie van dus zie het als iets positiefs. Daartegenover staat wel dat je via HR talents bij een opdrachtgever aan de slag bent, en dus eigenlijk twee werkgevers hebt. Je hoort bij twee teams met verschillende collega’s. Ik vind het fijn dat we bij HR Talents een aantal keer per jaar bij elkaar komen om kennis te delen en ervaringen met elkaar uit te wisselen. Zo kunnen we elkaars kennis inzetten en gebruiken, maar voel je ook de binding met het team waar je deel vanuit maakt.”

Expertise

Experts op het gebied van verzuim

Een dynamisch huis met ervaren en enthousiaste verzuimexperts.

Over deze expertise
Daniel Bakker
Daniel Bakker /
Verzuimexpert

Benieuwd wat de experts van HR Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!