icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij HR Talents
Nieuws 15/04/2020

Collega Desirée over thuiswerken als Verzuimspecialist: "Het gaat van een leien dakje"

IMG

De thuiswerkplek van collega Desirée Horning van HR Talents is haar eettafel in Vleuten. Eigenlijk gaat het werken op afstand van een leien dakje, concludeert Desiree. “Omdat de kinderen uit huis zijn, kunnen we ongestoord werken. Ik zit beneden en mijn man Harry boven. Wie in overleg is, wordt verzorgd: we brengen elkaar om en om koffie.” Hond Sophietje -een Engelse Stafford- plukt de vruchten van de Corona-crisis: “Ze krijgt extra veel aandacht en er wordt natuurlijk gewandeld. Voor ons is het ook goed om een beetje frisse lucht te happen.”

Desirée werkt op dit moment voor Gemeente Amsterdam. Hier draaien zij een pilot om het verzuim op de werkvloeren te verlagen. “Ik begeleid zeven clusters op het gebied van arbeidsverzuim. Normaal gesproken start mijn dag al heel vroeg: mijn wekker gaat om kwart over vijf, zodat ik om stipt zeven uur aan het werk kan. Omdat mijn werkgever maar liefst 17.000 flexplekken op verschillende locaties door het land heeft, zit ik normaal gesproken steeds ergens anders. Behalve nu, natuurlijk.”

Desirée vervolgt: “Het geeft mij veel rust om geen reistijd, trams, metro’s en vertragingen voor mijn kiezen te krijgen. Wat dat betreft hou ik echt tijd over. Het thuiswerken zelf gaat ook prima: mijn project loopt op schema en ik ben de hele dag druk in de weer met mail, beeldbellen en telefoontjes plegen. En ondertussen kijk ik naar buiten, gelukkig heb ik veel raam en groen om me heen.”

Behalve positieve punten, is er natuurlijk ook de sociale impact van de Corona-crisis: “Mijn ouders van 91 en 93 wonen in een verzorgingshuis in België en we kunnen hen niet bezoeken. Dat is heel verdrietig, voor hen en voor ons. Maar het is nu helaas niet anders.” Desirée vervolgt: “Je mist sowieso het sociale aspect, de echte interactie met elkaar. Onze appgroep van HR Talents is de laatste tijd een stuk actiever geworden. Gister hebben we met alle collega’s online vergaderd, het is fijn om hen dan even te zien en te spreken. Even de koppen bij elkaar, horen hoe het met iedereen gaat. Onze nieuwe Business Manager -mijn naamgenote Desiree- is er vanaf nu ook gezellig bij!”

“Het is belangrijk om dingen soms te accepteren zoals ze zijn” vindt Desirée. “Maak gewoon het beste van de situatie en wees lief voor elkaar én jezelf. Ik maak er zelf een feestje van: zet Franse muziek aan, gooi ’s ochtends eten in de slowcooker – probeer nieuwe recepten uit- en in de middag gaat het heerlijk ruiken in huis. Laten we deze periode zien als een reset. En een periode waarin we kunnen concluderen dat thuiswerken een hoop oplevert." 

Desiree Horning
Desiree Horning /
Verzuimexpert

Benieuwd wat de experts van HR Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!