icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij HR Talents

“Als je regelmatig van organisatie switcht, is de leeropbrengst hoog”

henriette

Verzuimspecialist Henriëtte van Tuil is inmiddels ruim een jaar werkzaam bij HR Talents. Wat heeft zij in de afgelopen periode gedaan, wat heeft ze daar van geleerd en wat hoopt ze nog te gaan doen? Wij vroegen het haar!

Expertise

Experts op het gebied van verzuim

Een dynamisch huis met ervaren en enthousiaste verzuimexperts.

Over deze expertise

Hoe is je eerste jaar bevallen?

“Goed! Ook letterlijk met een uitroepteken. Ik heb heel bewust gekozen voor het concept midlancen. Vaak kies je eerst voor de inhoud en vervolgens voor de vorm, voor mij was de vorm juist een bewuste keuze. En het blijkt ook goed bij me te passen. Vroeger noemde ik mezelf een job hopper, nu ben ik een midlancer en dat is een legitieme vorm om regelmatig te wisselen van baan, van mensen, van type organisatie en van cultuur. Die afwisseling past bij mij en zorgt ervoor dat ik in korte tijd veel kan leren. De leeropbrengst is hoog als je in relatief korte tijd regelmatig switcht.”

Hoeveel opdrachten heb je al gedaan in dit jaar?

“Ik zit nu op mijn derde opdracht en in januari begin ik aan de vierde. In principe is de minimale duur voor een opdracht zes maanden, maar ik heb opdrachten deels naast elkaar uitgevoerd door de afrondende en opstartende fase tegelijk te doen. Ik ben begonnen bij de interne arbodienst van een uitzendorganisatie. Dat was fijn om er in te komen, want ik ben nog relatief nieuw in de wereld van verzuim. Daar heb ik heerlijk kunnen landen, alles was goed geregeld, dus dat was een mooie start. Vanuit daar ben ik naar de rijksoverheid gegaan in een totaal andere rol, meer gericht op het adviseren en begeleiden van leidinggevenden, veel meer achter de schermen. Nu zit ik ook weer bij een rijksoverheid organisatie,  dit keer in een context van zelforganisatie, dat is weer heel anders. De gemene deler is het begeleiden bij verzuim en re-integratie, maar de context maakt dat het telkens zo anders is en dat je rol ook telkensvarieert.”

Wat heb je geleerd in het afgelopen jaar?

“Dat ik het mooi vind om dossiers die zijn vastgelopen weer in beweging te krijgen. Door mensen die niet meer zo ‘on speaking terms’ zijn met elkaar aan tafel te zetten en te bekijken hoe we vanuit daar verder kunnen. Vroeger schrok me dat af, nu durf ik dat aan te gaan en vind ik het ook leuk. Vakinhoudelijk heb ik ook heel veel geleerd. Iedere opdracht kom ik weer met nieuwe situaties in aanraking. Ik heb in de tussentijd ook twee opleidingen gedaan: Regie op Verzuim en Regie op Werkvermogen. Er komen heel veel aspecten samen in dit vak. Ik heb regelmatig gesprekken over waarden, hoe sta je in het leven, haal je nog voldoende voldoening, energie en werkplezier uit je werk? Dat vind ik ook een heel mooie rol.”

Wat voor opdracht hoop je nog te krijgen?

“In iedere opdracht zit iets moois. En als dat er niet inzit, dan maak ik het er wel van. Het maakt mij echt niet uit welke branche of soort opdracht het is. Overal werk je met mensen en je komt altijd in aanraking met organisatieculturen. Ik werk me snel in, ben snel in positie, zoek de samenwerking op met betrokkenen, maak een snelle analyse en ik ben erg benaderbaar, voor zowel medewerkers als teamleiders. Dat heb ik een organisatie te brengen, dus ik hoop op nog veel mooie opdrachten!”

Expertise

Experts op het gebied van verzuim

Een dynamisch huis met ervaren en enthousiaste verzuimexperts.

Over deze expertise
Henriette v Tuil
Henriëtte van Tuil /
Verzuimexpert

Benieuwd wat de experts van HR Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!