icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij HR Talents

“Aandacht maakt alles mooier”

michiel

Maak kennis met onze nieuwe collega: Michiel Ender. Hij treedt in dienst als verzuimexpert bij HR Talents. “In mijn werk leef ik de slogan van Ikea na: aandacht maakt alles mooier”, aldus Michiel. “Ik geloof er oprecht in dat mensen zowel hun tekortkomingen, als hun kwaliteiten hebben. Door mensen aandacht te geven, kun je die tekortkomingen in juiste banen leiden en profiteren van hun kwaliteiten. Dat geldt in de breedste zin van het woord.”

Expertise

Experts op het gebied van verzuim

Een dynamisch huis met ervaren en enthousiaste verzuimexperts.

Over deze expertise

Mijn professie

Michiel studeerde deeltijd HR naast zijn baan als teamleider in een callcenter. Hij groeide door in zijn functie en wisselde van werkgever om daar aan de slag te gaan als accountmanager in de technische detachering. “Ik ervaarde daar dat er HR zaken zijn die ik interessant vond, maar het salesaspect bijvoorbeeld trok mij een stuk minder. Terwijl dat wel een belangrijk onderdeel van het werk was.” Zodoende vertrok Michiel uit deze baan en ging aan de slag als adviseur bij een arbodienst. “Dat vond ik heel interessant. Ik had nog niet zoveel vanuit die invalshoek met verzuim gedaan. Hoewel er vaak wordt gezegd dat het niet een heel fancy vakgebied is, ben ik er in blijven hangen en ben er van overtuigd dat dít mijn professie is.” Bij de arbodienst werkte Michiel onder taakdelegatie van de bedrijfsarts. Hij draaide daar spreekuren met werknemers en stelde een re-integratieadvies op op basis van de medische informatie. “Ik weet wat er in de spreekkamer met de bedrijfsarts wordt besproken. Deze ervaring neem ik mee in mijn rol als verzuimexpert bij HR talents, omdat ik beide kanten van het vak heb gezien.”

Vrijheid en diversiteit

Michiel kwam in contact met HR Talents via LinkedIn. “Ik las daar stukken van andere midlancers bij HR Talents en het trok direct mijn aandacht”, legt hij uit. “De fijne gesprekken met de businessmanager en de diversiteit spraken mij erg aan. Ook het feit dat je voor een bepaalde periode in een opdracht ergens aan de slag gaat. Ik ben heel goed in staat om voor een langere periode ergens te werken, ik ben van nature een loyaal persoon. Maar ik vind het juist ook wel leuk om iets af te kunnen ronden en ergens anders weer opnieuw te beginnen. Verder wil ik me nog meer specialiseren in dit vakgebied. En HR Talents biedt me de mogelijkheden meer kennis en ervaring op te doen.” Daarnaast geeft het midlance model Michiel de vrijheid die hij zoekt in het leven. “Ik heb twee jonge kinderen. Ik vind het heel prettig om bij bepaalde events van hen aanwezig te kunnen zijn, zoals sport en zwemles. Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen voldoende aandacht van hun ouders krijgen en vind dus ook dat ik er dan als ouder zoveel mogelijk voor hen moet kunnen zijn.”

Contact met mensen

In de opdracht waar Michiel in februari gaat starten, gaat hij de rol als casemanager vertolken. “Ik krijg een caseload waarin ik samen met de werkgever het verzuim ga aanpakken. Daarin vind ik vooral het contact met de mensen belangrijk.” De opdracht is echter nog niet geheel concreet, omdat Michiel nog moet starten. “Ik kan als casemanager op vele manieren invulling geven aan de opdracht. Bijvoorbeeld de werkgever van a tot z begeleiden in het verzuim, of hen juist meer trainen en opleiden zodat ze zelf meer grip op het verzuim hebben. Dat is nog even afwachten. Welke vorm dit zal aannemen is naar mijn idee afhankelijk van de opdrachtgever, de een is wat verder op het gebied van verzuim dan de ander. En die dynamiek vind ik juist heel interessant, zo is geen enkele opdracht hetzelfde. En daar kijk ik heel erg naar uit.” Belangrijke waarden voor Michiel zijn gezelligheid en gemoedelijkheid. “Ik hou van harmonie. Als ik in een team merk dat iets niet goed gaat door bepaald gedrag, wil ik dat bespreekbaar maken. Door in gesprek te gaan, de juiste vragen te stellen en te luisteren probeer ik de harmonie in een team weer terug te vinden. Zodat de werknemers en leidinggevenden weer met plezier naar hun werk gaan.”

Bekijk onze vacatures!
Expertise

Experts op het gebied van verzuim

Een dynamisch huis met ervaren en enthousiaste verzuimexperts.

Over deze expertise
Michiel Ender
Michiel Ender /
Verzuimexpert

Benieuwd wat de experts van HR Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!