icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 03/11/2023

Sophie start met L&D Boost Program: “Ik ben echt een aanpakker"

L&D Talent

Onderwijskundige Sophie Bouckaert is in oktober 2023 gestart als Learning & Development expert bij L&D Talents. Ze kijkt vol enthousiasme uit naar het komende jaar, waarin ze het L&D Boost Program zal volgen. “Ik wil mensen graag iets leren, maar ik wil niet voor de klas staan. Op deze manier kan ik me breed ontwikkelen.”

Haar achtergrond als onderwijskundige is van groot belang voor haar huidige functie. "Ik heb Onderwijswetenschappen gestudeerd in Utrecht”, vertelt ze. “Daarnaast heb ik de minor Communicatiewetenschappen gedaan. Die combinatie is echt superfijn omdat je bij Onderwijskunde leert hoe je mensen het beste kennis kunt bij brengen, en bij Communicatiewetenschappen leer je hoe je dat het beste kunt communiceren.”

Praktische ervaring opdoen als onderwijskundige

Sophie is afgelopen zomer afgestudeerd. "Ik heb mijn bachelor behaald, en nu wil ik heel graag praktische ervaring opdoen. Ik vond het op school soms best theoretisch. Ik ben nu heel nieuwsgierig naar de dynamiek en de praktijk. Uit een boekje leren is toch net wat anders dan hoe het er daadwerkelijk aan toe gaat. In de ‘echte wereld’ gebeuren veel onvoorspelbare dingen.” Ze heeft bewust voor L&D Talents gekozen, onder meer omdat ze op deze manier kan onderzoeken welke branche het beste bij haar past.

In oktober is Sophie gestart met het L&D Boost Program. Dit is een uniek werk- en leerprogramma, vergelijkbaar met een traineeship. Het L&D Boost Program is onderdeel van de Young Professional Community. In deze community delen startende Onderwijskundigen hun ervaringen, en kunnen zij samen verder leren. Het L&D Boost Program heeft een looptijd van een jaar.


 

Variatie in opdrachtgevers

Hoewel Sophie aanvankelijk niet voor het L&D Boost Program koos om expert te worden, kwam haar affiniteit met het werken in verschillende organisaties steeds meer naar voren tijdens de gesprekken. “Wat L&D Talents voor mij heel aantrekkelijk maakt, is de variatie in opdrachtgevers en de mogelijkheid om van opdrachtgever te wisselen. Daarnaast spreekt het me erg aan dat er trainingen worden aangeboden voor je persoonlijke ontwikkeling, ook op onderwijskundig gebied."

Samenwerken met ervaren L&D experts

Sophie wil zich op dit moment ook breed ontwikkelen omdat ze merkt dat je in elke organisatie te maken krijgt met verschillende dynamieken en leiderschapsstijlen. Ze kijkt er dan ook enorm naar uit om op locatie te werken bij opdrachtgevers, zodat ze de dynamiek ter plaatse kan ervaren en kan samenwerken met een ervaren L&D Talents expert.Op die manier kun je echt ontdekken waar je interesses liggen.”

Eerste baan als onderwijskundige

Sophie begint haar carrière bij Dura Vermeer, een bedrijf dat bekend staat om zijn praktische aanpak. "Het is een organisatie waar ze echt doeners zijn, en dat past ook goed bij mij, want ik ben echt een aanpakker," zegt ze enthousiast.

Bij L&D Talents voelt ze zich al helemaal thuis. "Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan, want dit is mijn eerste baan. Het is dus allemaal best wel spannend, maar ik ben echt heel fijn ontvangen," aldus Sophie. “Ik vind het heel belangrijk dat het een warm bedrijf is. En dat komt hier ook echt tot uiting.”

Lijkt het L&D Boost Program jou ook interessant? Bekijk dan ook onze vacature. 

Overzicht nieuws
Sophie Bouckaert
Sophie Bouckaert /
L&D Expert

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!