icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 30/10/2023

Maaike Dorrius: “Als L&D Expert ben je heel creatief bezig”

L&D Talent

In september 2023 verwelkomde L&D Talents Maaike Dorrius als nieuwste aanwinst in de rol van L&D Expert. Met een achtergrond in de zorgsector en het onderwijs, hoopt ze hier haar passie voor onderwijskunde breed in te zetten. “Het is mooi om een bijdrage te leveren aan het leren en ontwikkelen van mensen.”

Maaike begon haar carrière als verpleegkundige, maar al snel werd duidelijk dat ze talent had voor het begeleiden van leerling-verpleegkundigen. “Ik vond het leuk om studenten te begeleiden op de werkvloer en werd vaak gevraagd voor dergelijke opdrachten in het ziekenhuis.”

Dit leidde haar naar de lerarenopleiding en later naar een rol als opleidingsadviseur. Uiteindelijk besloot ze een onderwijskundige studie te volgen. Het grootste deel van haar carrière werkte Maaike in het mbo, waar ze als docent en onderwijskundige werkte en uiteindelijk teamleider werd.

Leerproces inrichten

Als L&D Expert moet je heel creatief zijn, vindt Maaike. “Bij het ontwerpen van opleidingen heb je creativiteit nodig om leuke, innovatieve leervormen te bedenken. Tegelijkertijd is het interessant om naar een organisatie of team te kijken en op een creatieve manier hun leerproces in te richten. Mensen zijn gewend om hun werk op een bepaalde manier te doen. Als onderwijskundige ben je voortdurend op zoek naar het lerende element daarbij en hoe je mensen daarin verder kunt helpen.”

L&D Talents is een warme organisatie

Bij L&D Talents kan Maaike haar passie voor onderwijskunde weer oppakken. “Als leidinggevende miste ik dat. Een oud-collega was jaren geleden bij L&D Talents gaan werken en dat leek me toen al interessant. Onlangs besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en contact te zoeken.”

Ze trof een warme organisatie aan. “Hier werken leuke, betrokken en kundige mensen, bij wie je terecht kunt voor inhoudelijk advies. Het is mooi om een netwerk van collega’s te hebben aan wie je vragen kunt stellen en hulp kunt vragen. Samen beschikken we over een schat aan kennis en producten, waaruit we kunnen putten en waarmee we elkaar kunnen versterken.”

Flexibiliteit met het midlance-model

Het midlance-model biedt Maaike flexibiliteit. “Je kunt afspraken maken met opdrachtgevers en je tijd flexibeler indelen. Dit maakt midlancen een aantrekkelijke werkvorm. Je spart met de business managers om te bepalen welke opdracht het beste bij je past en waar je nog in kan groeien. We gaan samen voor een goede match waarin ik ook mijn ambities kwijt kan, wat vaak anders is dan bij een traditionele werkgever.”

Diversiteit aan opdrachtgevers

Maaike is direct gestart met haar eerste interim opdracht bij de Rijksacademie voor Financiën, Economie en Bedrijfsvoering. Daar zorgt ze voor de herontwikkeling van opleidingen en draagt ze bij aan het leerproces binnen de Rijksacademie door onderwijskundige supervisie te begeleiden. "De Rijksacademie wil een lerende organisatie zijn. De medewerkers willen graag leren en zich ontwikkelen. Ik vind het mooi hier mijn bijdrage aan te mogen leveren."

Wat Maaike het meeste aanspreekt in haar nieuwe functie, is de diversiteit aan opdrachtgevers. "Ik heb lange tijd bij dezelfde organisaties gewerkt, waardoor ik het onderwijs en de zorgsector goed ken. Nu krijg ik de kans om in verschillende sectoren te werken."

Lijkt een baan als L&D Expert bij L&D Talents jou ook interessant? Bekijk dan ook onze vacatures.

Overzicht nieuws
L&D Expert
Maaike Dorrius /
L&D Expert & Onderwijs Expert

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!