icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 23/10/2023

“Het bijzondere aan het L&D Boost Program is de persoonlijke aanpak”

L&D Talents

Iris van Vliet, pas afgestudeerd onderwijskundige, is in september 2023 begonnen met het L&D Boost Program van L&D Talents. Ze kon direct starten in een leuke interim-opdracht. “De persoonlijke touch voel je terug in de hele organisatie.”

Na de middelbare school studeerde Iris aan de Pabo en werd ze leerkracht in het basisonderwijs. “Ik ontdekte al snel dat ik het ontwikkelen van onderwijs, dus datgene wat er achter de schermen gebeurt, heel interessant vond. Daarom ben ik in deeltijd Onderwijswetenschappen gaan studeren. Na het afronden van deze studie wilde ik een baan waarin ik mezelf verder kon ontwikkelen. Ik heb verschillende traineeships bekeken en uiteindelijk gekozen voor het Boost Program van L&D Talents.”

Programma aanpassen aan behoeften

Iris raakte bekend met L&D Talents via haar opleiding. “Het bedrijf staat goed bekend bij de universiteit. Ik heb ze op internet opgezocht en toen ik de vacature voor het L&D Boost Program zag, heb ik meteen gesolliciteerd. Na een eerste gesprek met de Business Managers moest ik een aantal opdrachten uitwerken en presenteren en een rollenspel spelen. Met succes, want ik werd aangenomen.”

“Het bijzondere aan het L&D Boost Program is de persoonlijke aanpak. Het programma duurt een jaar en gedurende dat jaar kun je het programma aanpassen aan jouw behoeften. Als je bijvoorbeeld meer uitdaging zoekt, kun je dat aangeven. Die persoonlijke touch voel je terug in de hele organisatie.”

Breed scala aan activiteiten

Iris vertelt enthousiast over het brede scala aan activiteiten. “Je krijgt bijvoorbeeld de kans om deel te nemen aan intervisies, waar je de dingen die je tegenkomt op de werkvloer bespreekt met collega’s en mededeelnemers. Verder kun je workshops en trainingen doen. Die zijn niet alleen vakinhoudelijk, maar gaan ook over consultancy-vaardigheden. Ik vind dat heel waardevol, omdat die niet per se aan bod komen in de opleiding Onderwijswetenschappen. Bovendien word je gekoppeld aan een ervaren collega van L&D Talents, zodat je van die persoon kunt leren.”

Haar eerst interim opdracht is bij een drinkwaterbedrijf. “Samen met een collega werk ik hier aan een opleidingstraject voor monteurs in opleiding. We beschrijven hiervoor alle werkprocessen. Ik loop mee met de monteurs om een beeld te krijgen van hun dagelijkse werkzaamheden. Het is heel leuk om zo dicht bij de werkvloer te staan.”

Veelzijdigheid

De veelzijdigheid van het vak spreekt Iris het meeste aan. “Ik heb al gemerkt dat de rol van L&D Expert heel breed is. Ik doe nu een hele praktische interim opdracht, maar ik hoor ook van collega’s dat ze bijvoorbeeld leiderschapstrainingen ontwikkelen. Of je kunt procesbegeleider worden. De afwisseling, de kans om bij verschillende bedrijven te kijken en nieuwe kennis op te doen in verschillende vakgebieden, vind ik erg interessant. Je leert altijd wat nieuws.”

Lijkt het L&D Boost Program jou ook interessant? Bekijk dan ook onze vacature.

Overzicht nieuws

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!