icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 20/10/2023

L&D Expert Baukje Hoekstra: “De dynamiek geeft mij energie”

L&D Talents

Wanneer Baukje Hoekstra na het afronden van haar opleiding tot mondhygiënist aan de slag gaat, merkt ze dat het uitvoerende vak wellicht niet voldoende bij haar past. Ze gaat aan de slag als docent bij de hbo-opleiding Mondzorgkunde in Amsterdam, en hier ontdekt zij haar passie voor leren en ontwikkelen. Na het behalen van de Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB-kwalificatie), besluit ze de masteropleiding 'Leren en Innoveren' te volgen, waar ze in aanraking komt met verschillende beroepenvelden. Met deze ervaring op zak is Baukje per 1 september begonnen als L&D Expert bij L&D Talents.

Van theorie naar praktijk

Baukje vertelt enthousiast over haar nieuwe interim-opdracht, waar ze na een positief klikgesprek haar skills mag inzetten: ““Ik wilde graag aan de slag voor het mbo, om mijn ervaring toe te kunnen passen op een beroepsgerichte opleiding. Bij mijn interim opdracht bij eX:plain ben ik werkzaam bij zowel Exameninstelling Toezicht en Handhaving (ExTH) als bij Associatie voor Examinering. Ik richt mij op professionaliseren van praktijkexamens om de kwaliteit te borgen en ik ontwikkel examens voor BOA’s en handhavers, dus echt heel praktijkgericht.”

Onze L&D Experts werken vaak zelfstandig, maar Baukje werkt in deze interim-opdracht samen met twee andere experts. “Dat is heel prettig, we hebben elk ons eigen deel.”

Ontwikkeling continu centraal

Baukje zette de stap naar een rol als Learning & Development Expert om te groeien en haar kennis en kunde te verdiepen. Bij House of Talents worden experts daarin goed begeleid. “Ik weet van mijzelf dat ik het liefst direct de mouwen opstroop en aan de slag ga, maar ik moet nu zorgen dat ik eerst de basis van de opdracht en het bedrijf goed begrijp, en de mensen leer kennen.” Ondertussen neemt ze alle informatie in zich op, en vormt zo een visie op de opdracht.

Gelukkig staat ze ook daarin niet alleen. Bij L&D Talents worden bijeenkomsten voor starters georganiseerd, en daar hoort Baukje van anderen hoe zij hun interim projecten aanpakken. Op haar eerste dag heeft ze ook kennisgemaakt met haar buddy, die haar zal blijven begeleiden.

Jezelf goed leren kennen

Qua ontwikkeling merkt Baukje dat er veel op haar afkomt, en ze zou het liefst alles tegelijk aanpakken. Ze wil er graag achter komen waar haar kracht en interesse precies liggen en zich daarin dan verder specialiseren. Dat kan alleen maar door verschillende interim opdrachten aan te nemen.

“Ik leer mezelf bij L&D Talents goed kennen. Soms heb ik een lastige dag, maar dat hoort erbij. Ik probeer alles positief te benaderen. De dynamiek geeft mij echt energie. Het belangrijkste vind ik mensen meekrijgen, en dat vind ik ook meteen de allerleukste uitdaging!”

Lijkt een baan als L&D expert bij L&D Talents jou ook interessant? Bekijk dan ook onze vacatures.

Overzicht nieuws
L&D Expert & Onderwijs Expert
Baukje Hoekstra /
L&D Expert & Onderwijs Expert

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!