icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 26/10/2023

“Met het L&D Boost Program kan ik mijn professionele vaardigheden verder uitbreiden”

L&D Talent

L&D Expert Jan van der Meer heeft net als veel van zijn collega’s een achtergrond in het onderwijs. Na een verhuizing naar Utrecht besloot hij dat het tijd was voor een nieuwe start. Hij begon onlangs bij L&D Talents in het L&D Boost Program en kijkt vol enthousiasme uit naar de uitdagingen die hem te wachten staan.

Jan komt uit een echte onderwijzersfamilie: beide ouders zijn leerkracht. Het was dan ook niet heel verrassend dat hij zelf ook als onderwijzer aan de slag ging. Na het voltooien van zijn studie aan de Academische Pabo, stond hij vier jaar met veel plezier voor de klas. Het was een combinatie van verschillende zaken die ervoor zorgden dat Jan zin kreeg in een nieuwe uitdaging.

Op zoek naar doorgroeimogelijkheden

“Ik miste onder andere de doorgroeimogelijkheden in mijn rol als leerkracht. Ik denk graag over dingen mee, maar ik werd niet meer genoeg uitgedaagd. Ik vind het bijvoorbeeld interessant om me bezig te houden met de organisatie van onderwijs en het ontwerpen en ontwikkelen van lesmaterialen."

Goede begeleiding tijdens het L&D Boost Program

Eenmaal verhuisd naar Utrecht, besloot Jan dat dit een goed moment was om iets anders te proberen. Jan begint zijn reis bij L&D Talents via het L&D Boost Program, een eenjarig leer- en werkprogramma voor young professionals, vergelijkbaar met een traineeship. Dankzij dit programma kan hij zijn professionele vaardigheden verder uitbreiden en nieuwe kennis opdoen.

Zijn eerste opdracht is bij het Rijksvastgoedbedrijf. Daar werkt hij aan de RVB Academie, een online leeromgeving waarin leervragen die komen van de werknemers worden omgezet in passende leerinterventies, zoals het ontwikkelen van e-learnings.

Out of the box denken

Als we Jan vragen waar hij zichzelf over vijf jaar ziet, begint hij enthousiast te vertellen: "Ik begin nu met een duidelijke opdracht, maar naarmate je langer bij L&D Talents werkt en meer kennis hebt, kunnen de projecten complexer worden. Vanuit L&D wordt er vaak progressief gedacht en dat maakt het bedrijf zo leuk. Het is interessant en van toegevoegde waarde als er onderwijskundigen bij organisaties komen met out of the box en innovatieve ideeën.”

Augmented reality

“Tijdens de interne sectorenmarkt bij L&D Talents vertelden collega’s bijvoorbeeld dat ze werkten aan bordspellen, apps en games, en met AR-brillen waarin je met augmented reality een andere wereld ziet waardoor je leert. Het is geweldig om te zien hoe dit soort onderwijskundige ideeën worden toegepast in de praktijk en positieve resultaten opleveren. Als ik zoiets in de toekomst zou kunnen doen, lijkt me dat heel interessant.”

Lijkt het L&D Boost Program jou ook interessant? Bekijk dan ook onze vacature.

Overzicht nieuws
Jan van der Meer
Jan van der Meer /
L&D Expert

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!