icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 11/06/2024

Rosette Verboom: “Ik durf vragen te stellen om te ontdekken wat iemand echt nodig heeft in een leertraject”

Rosette Verboom interim expert L&D Talents

Rosette Verboom streefde lange tijd een carrière in de zorg na. Ze volgde een opleiding Social Work en had verschillende bijbanen in de zorg. Maar toen ze tijdens haar studie in aanraking kwam met Learning & Development, ontdekte ze een nieuwe interesse: leren binnen organisaties. Sinds 1 mei werkt ze als expert bij L&D Talents. “Ik kan mijn ervaring inzetten bij toekomstige opdrachten en tegelijkertijd veel leren.”

Van hulpverlening naar onderwijs

Naast haar studie Social Work aan het hbo werkte Rosette als uitzendkracht in de psychiatrische hulpverlening. Toen ze voor haar laatste stage in het onderwijs terechtkwam, werd ze nieuwsgierig. "In zorginstellingen werken voornamelijk hulpverleners, maar in het onderwijs vormen hulpverleners een kleine, specialistische groep. Hierdoor wordt je toegevoegde waarde veel sneller zichtbaar." Onderwijs was een nieuwe wereld voor me die ik beter wilde leren kennen. Daarom koos ik na het hbo voor een premaster en master Onderwijswetenschappen. Daar ontdekte ik dat er binnen Learning & Development bij organisaties en bedrijven heel veel mogelijkheden liggen die ik nog wil ontdekken.”

Passie voor onderwijs ontwikkelen

Ze begon haar carrière in L&D tijdens haar master bij een organisatie die werkboeken voor mentoren ontwikkelt. “Daar hielp ik mee aan het bouwen van een academy, ontwikkelde en gaf ik trainingen en deed ik onderzoek naar microlearning. Hoewel ik het erg naar mijn zin had, wilde ik nieuwe dingen leren. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging bij andere organisaties.”

Zo vond ze haar weg terug in de zorg. “Ik ging werken bij verschillende middelbare scholen om hulpverlening te ondersteunen en op gang te zetten. Mijn kracht lag nog steeds bij het coachen van leerlingen en docenten, maar mijn interesse lag daar niet meer. Maar elke keer als er een training moest worden ontwikkeld, werd ik enthousiast. Toen wist ik zeker dat Learning & Development mijn pad was.”

Persoonlijke aanpak

Toen Rosette een vacature van L&D Talents zag, besloot ze te solliciteren. “Al tijdens het kennismakingsgesprek voelde ik een goede klik met de Business Manager. Hij gaf me het gevoel dat ik veel kan leren bij L&D Talents en dat ze een persoonlijke aanpak hebben. Ik ben niet één van de velen; L&D Talents kijkt goed naar hoe ik werk en waar mijn groeipunten liggen.”

Opdrachten in ontwikkeling en uitvoering

Bij L&D Talents hoopt ze in eerste instantie op kortlopende, diverse opdrachten waar ze niet alleen met de theorie bezig is, maar ook in de praktijk ervaart hoe de medewerkers leren. “Ik hoop door opdrachten uit te voeren bij verschillende opdrachtgevers meer inzicht te krijgen in verschillende belangen binnen organisaties. En natuurlijk wil ik ook mooie leertrajecten neerzetten en mezelf daarin ontwikkelen.”

Rosette beschikt over een flinke portie sensitiviteit, waarmee ze denkt een toekomstige opdrachtgever verder te brengen. “Ik begrijp mensen goed, omdat ik vragen durf te stellen. Pas dan kom je erachter wat iemands leerbehoefte echt is. Als je dat weet, kun je gaan ontwerpen.”

Overzicht nieuws
L&D Expert
Rosette Verboom /
L&D Expert

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!