icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 10/06/2024

Esther van Zandwijk: “Ik ben bij L&D Talents voorlopig nog niet uitgeleerd”

Esther van Zandwijk L&D Talents

In april 2024 startte Esther van Zandwijk bij L&D Talents en ze had meteen haar eerste project te pakken. Een project waar ze bovendien al haar creativiteit en ervaring in kwijt kan. “Er is bij L&D Talents zo’n bak aan onderwijskundige expertise.”

Meteen op klikgesprek

Als voormalig basisschoollerares zit het onderwijs Esther in het bloed. Later studeerde ze Onderwijskunde en begon ze middenin coronatijd aan een uitdagende functie op de faculteit Geneeskunde van de Vrije Universiteit in Amsterdam. “Daar heb ik projectmatig leren werken en ontdekte ik dat ik dat ontzettend leuk vond. Maar op een gegeven moment wilde ik dat verder uitdiepen in een omgeving waar meer onderwijskundigen werkzaam zijn, zodat ik me daaraan op kon trekken. Ik solliciteerde bij L&D Talents, werd aangenomen en een paar weken vóór mijn startdatum op 1 april werd ik al uitgenodigd om op klikgesprek te komen voor een opdracht bij het Openbaar Ministerie. Dat pakte goed uit, want daarna had ik een mooie opdracht.

Gespreid bedje

Haar eerste interim-opdracht bij het Openbaar Ministerie bevalt haar goed. “Eigenlijk kwam ik in een gespreid bedje terecht. Het team was al een tijdje bezig met het moderniseren van de praktijkopleiding ‘Officier in Opleiding (OiO)’ en ik ben op die rijdende trein gesprongen. Dat was heel fijn. Bij die opleiding leren en werken OiO’s tegelijkertijd. Het lastige is dat ze in de praktijk soms in aanraking komen met lastige situaties of complexe juridische zaken, het is dan handig om die kennis toegankelijk te maken. In dat gat zijn wij gesprongen met een online leerplatform waarop allerlei snelle, praktische tips staan over die situaties of zaken. Op deze manier ondersteunen we ook de opleiders en zetten we onze didactische expertise in om vakinhoudelijke kennis toegankelijk te maken.”

Verrassende draai

In de opdracht kan Esther al haar creativiteit kwijt. “De onderwerpen zijn soms best droog. Moet ik mijn toga in bepaalde situaties wel of niet aan, bijvoorbeeld. Maar met filmpjes, games en interactieve pdf’s maken we die praktische onderwerpen een stuk leuker. Daar ligt ook mijn kracht. Ik houd van het ontwikkelen en ontwerpen van creatieve leermiddelen. En om een verrassende draai aan een leermiddel te geven, zonder de behoeften van de opdrachtgever uit het oog te verliezen, natuurlijk.”

Bak aan expertise

Esther is enthousiast over de kansen die ze bij L&D Talents krijgt. En over de insteek van de organisatie, die volgens haar net een tikkeltje anders is dan bij andere organisaties. “Er zit hier zo’n bak aan onderwijskundige expertise”, vertelt ze enthousiast. “L&D Talents straalt professionaliteit uit, de werkmentaliteit is goed en eens in de twee weken is er een kantoordag waarop we collega’s ontmoeten en workshops volgen. Je kennis wordt dus ook op peil gehouden. Ik vind de themagroepen rondom diversiteit en inclusie bijvoorbeeld fantastisch, daar valt tenslotte altijd nog een slag te behalen.”

Nog niet uitgeleerd

Verder vindt Esther het prettig dat er zo’n persoonlijke, fijne sfeer heerst. “Bij andere organisaties gaat het vaak puur om het ontwikkelen van leeroplossingen en e-learnings. Hier voelt dat anders, er is meer aandacht voor elkaar én voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Bij L&D Talents weet ik dat ik als onderwijskundige ga groeien. In welke rol dat precies zal zijn, weet ik nog niet. Er is zo’n enorm palet waaruit je kunt kiezen. Ik ben bij L&D Talents voorlopig nog niet uitgeleerd.”

Overzicht nieuws
L&D Talent
Esther van Zandwijk /
L&D Expert

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!