icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 16/05/2024

“Ik heb hier vrijheid, afwisseling in opdrachten en toch zekerheid”

Jeroen Cramer expert L&D Talents

Met een imposante carrière in de detailhandel achter de rug, maakt Jeroen Cramer de overstap van Lidl Nederland naar L&D Talents. Hier zal hij zijn kennis van Learning & Development op interim-basis inzetten bij opdrachtgever. De rode draad in zijn loopbaan? Een combinatie van sales, leidinggeven en HR.

Overtuigingskracht

Na zijn HR-studie startte Jeroen als filiaalmanager en rayonleider, stroomde door als leiderschapstrainer en kwam uiteindelijk terecht in een L&D functie bij Lidl Nederland. “Ik werd opleidingsadviseur toen Lidl net in een transitiefase zat waarbij leiderschap een centrale rol kreeg in de organisatie. Een schot in de roos, hoewel het ook een “rocky road” was. Het kostte veel overtuigingskracht om afdelingen te overtuigen om te investeren in opleidingen. Uiteindelijk slaagden we erin om voor alle functieniveaus een eigen academie op te zetten.”

Bruggen slaan tussen afdelingen

HR en leiderschap gaan hand in hand, vindt Jeroen. “Om prestaties te leveren heb je als leidinggevende een goed functionerend team nodig dat zichzelf wil blijven ontwikkelen. Tegelijkertijd is een HR-afdeling alleen succesvol als ze aansluiting vindt met de business. Die brug slaan tussen HR en business heeft me altijd geholpen om succesvol te zijn.”

Creativiteit vindt Jeroen daarbij belangrijk. “Ik kijk graag buiten de gebaande paden. Wat als de bestaande kaders er niet waren? Door op een creatieve manier naar problemen te kijken en tegelijkertijd bruggen te slaan tussen verschillende afdelingen, kan ik goede oplossingen vinden.”

Het beste van twee werelden

Na 10 jaar bij Lidl Nederland was Jeroen klaar voor een nieuwe uitdaging en kwam in contact met L&D Talents. “Ik ben resultaatgericht: concrete opdrachten realiseren bij verschillende opdrachtgevers vind ik fijn. Maar freelancen vond ik een te grote stap. Bij L&D Talents maakte ik kennis met het Midlance concept, waar je de mogelijkheid hebt om verschillende opdrachten uit te voeren, met in ieder geval de zekerheid van een basisinkomen. Dat is wat mij betreft het beste van twee werelden: vrijheid en autonomie, afwisseling in opdrachten, maar ook zekerheid.”

Er is meer wat Jeroen aantrok bij L&D Talents. “Het is heel bijzonder om met 120 andere L&D Experts te werken, die allemaal met hetzelfde bezig zijn. Iedereen heeft een open houding en is bereid om elkaar te helpen. Je krijgt veel verantwoordelijkheid bij je opdrachtgever en L&D Talents stimuleert je om die verantwoordelijkheid te nemen.”

Afdelingen en mensen laten groeien

Jeroen is onlangs gestart met een opdracht bij EW Facility Services. “Hier heb ik twee opdrachten: als eerste ga ik een learning management systeem implementeren. Daarnaast ben ik verantwoordelijk om de visie op leren, die zij hebben ontwikkeld, binnen de organisatie te verankeren.’’ Korte, concrete opdrachten spreken hem het meest aan. “In een korte tijd leer je dan een organisatie kennen. Je hebt een duidelijke doelstelling en weet wat het concrete resultaat moet zijn. Als Midlancer kun je dan enorm veel bereiken in korte tijd. En als je mensen of afdelingen daadwerkelijke ziet groeien of verbeteren, geeft dat veel voldoening.”

Overzicht nieuws
L&D Expert
Jeroen Cramer /
L&D Expert

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!