icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 02/05/2024

Marike de Boer: “Grote opdrachten én de vrijheid van een ondernemer”

Marike de Boer L&D Talents expert

Marike de Boer werkt sinds 1 maart bij L&D Talents en is net haar eerste opdracht gestart bij de Hogeschool Rotterdam. “Ik kan aan niets anders meer denken,” vertelt ze enthousiast. “Iedere werkdag in Rotterdam voelt als een groot avontuur. Ik heb de vrijheid van een ondernemer, maar door het netwerk en trackrecord van L&D Talents kan ik opdrachten doen, die anders alleen voor grote bedrijven zijn weggelegd. Die combinatie maakt het midlance-model voor mij echt top.”

“Ik hoor hier thuis”

“Ik heb 12 jaar bij Windesheim gewerkt,” vertelt Marike. “Hier is alles ontzettend goed geregeld. Ik heb er alles geleerd over onderwijs en zag mezelf er zo nog twaalf jaar werken.” Tot ik een kans kreeg om mijn kennis bij een kleine startup in de praktijk te brengen. Naast haar eigen bedrijf wilde ze haar onderwijskundige kennis en vaardigheden graag ook in de praktijk blijven inzetten. Per toeval kwam Marike via LinkedIn bij L&D Talents terecht. Tijdens de eerste ontmoeting was de match overduidelijk: “Ik hoor hier thuis, waarom heb ik dit bedrijf niet eerder gevonden?”

Een passende opdracht

Drie weken na haar start bij L&D Talents kwam er een passende opdracht. “Ik krijg het gevoel dat ze me het heel erg naar de zin willen maken. En dat ze op zoek gingen naar een opdracht die echt bij mij past.” Inmiddels zit ze twee weken als interim-voorzitter bij de curriculumcommissie van de opleiding Facility Management aan de Hogeschool Rotterdam, en wordt dit gevoel bevestigd. “Ik had gehoopt er inderdaad zoveel energie van te krijgen, maar dat je bij zo’n organisatie mag starten met zo’n grote opdracht: ik vind het ongelooflijk leuk!”

Abstract en concreet tegelijk

De opdracht is abstract en concreet tegelijk. Enerzijds stellen we een curriculum samen voor de komende vier tot zes jaar waarin alle strategische doelstellingen verweven zijn, en anderzijds zitten we met docenten aan tafel om de aanpassingen in het curriculum in hun lesmateriaal door te voeren. Ik voel me ontzettend gesteund door het team van deze opdrachtgever, samen voeren we stap voor stap het curriculum in.”

Alles is goed geregeld

“De opdracht bij Hogeschool Rotterdam is voor drie dagen in de week, terwijl ik een contract heb voor vier dagen bij L&D Talents. Deze ene dag geeft me nu de vrijheid om rustig op te starten en door de korte weken van Hemelvaart, Pasen en Pinksteren te laveren met mijn gezin. Het is onvoorstelbaar hoe goed alles is geregeld bij L&D Talents, ik voel me heel vrij en ben minder belast met acquisitie of administratieve werkzaamheden.”

Excelleren en balans vinden

En tref je Marike niet op een avontuurlijke opdracht, dan speelt ze haar eigen avonturen op het toneel met de amateurtoneelgroep in Dronten. Bij L&D Talents vindt Marike de ideale mix van uitdaging, ondersteuning en vrijheid, waardoor ze kan excelleren in haar rol en tegelijkertijd balans vindt in het drukke gezinsleven en haar hobby's.

 

Wil jij ook als Midlancer bij L&D Talents aan de slag? Doe de Midlance-test.

Overzicht nieuws
L&D Talent
Marike de Boer /
L&D Expert

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!