icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 19/03/2024

Onderwijskundige Laura Verheem: “Tijdens je opdracht krijg je op veel fronten begeleiding”

Laura Verheem L&D Booster Program expert

Onderwijskundige Laura Verheem is onlangs gestart met het L&D Boost Program. Hier hoopt ze onder meer haar professionele vaardigheden verder te ontwikkelen. “Ik wil nog veel leren en ontdekken wat ik echt interessant vind.”

Dansopleiding

Na haar middelbare school periode, volgde Laura een dansopleiding aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten.. Daar ontdekte ze haar passie voor het ontwikkelen van leermodules. Dit bracht haar naar een volgende stap: een premaster en master in Onderwijswetenschappen, wat haar uiteindelijk naar het L&D Boost Program heeft geleid.

“Na het behalen van mijn master wilde ik nog verder leren, maar ik wist nog niet precies wat. Het L&D Boost Program geeft mensen die van de universiteit afkomen een boost, oftewel een goede start. Daarom heb ik gesolliciteerd. Bij L&D Talents  hebben ze aandacht voor wat ik wil leren en wat ik zoek in het werk. Vervolgens werd op basis daarvan goed afgestemd welke opdrachten en werkzaamheden daar voor mij bijpassen.”

Professionele vaardigheden

Het L&D Boost Program duurt een jaar en bestaat onder andere uit verschillende trainingen en workshops. Laura heeft al een aantal workshops gevolgd.

“Die zijn voornamelijk gericht op het verbeteren van je professionele vaardigheden, zoals adviseren. Tijdens de master heb ik daar wel iets over geleerd, maar ik wil daar meer over weten. Hoe presenteer ik mezelf aan een opdrachtgever? Hoe krijg ik kennis en inzicht om de juiste adviezen te kunnen geven? Ik hoop dat mee te krijgen in het L&D Boost Program.”

Online e-learning platform

Naast de workshops volgt Laura een training van een online e-learning platform dat is gericht op adaptief leren. Ze hoopt deze kennis in te zetten bij haar eerste opdracht, die in maart start.

“Daar gaan we alles wat op papier staat omzetten in het e-learning platform. We willen met het e-learning platform dat mensen op hun eigen tempo door de modules kunnen gaan, afhankelijk van hun kennisniveau.”

Wat betreft de begeleiding tijdens de opdracht is Laura erg positief. Samen met twee collega's volgt ze de training en kan ze sparren met een ervaren collega en de Business Manager. "We hebben op veel fronten begeleiding, dat is heel prettig."

Open sfeer

Ook de sfeer bij L&D Talents vindt Laura erg fijn. “Iedereen is open en staat klaar om te helpen. Bijvoorbeeld door te laten zien waar zij mee bezig zijn, of mee te denken over een opdracht. Wat ik ook erg leuk vind, zijn de interne projecten. Iedereen die meedoet aan het L&D Boost Program krijgt een vast intern project. Ik zit nu in een intern project waarin we kijken hoe we de online onboarding kunnen verbeteren. Hiermee lever je direct waarde binnen ons bedrijf. Er zijn ook interne projecten over onderwijskundige onderwerpen, dus je kunt jezelf blijven ontwikkelen naast je werkzaamheden bij een opdrachtgever.”

Lesgeven in dans doet Laura minder sinds ze haar focus heeft op het L&D Boost Program. “L&D Talents organiseert regelmatig activiteiten en events voor L&D Experts, waaronder workshops over verschillende onderwerpen, gegeven door eigen collega’s. Dus misschien geef ik binnenkort een dansworkshop voor mijn collega’s.”

Overzicht nieuws
L&D Expert
Laura Verheem /
L&D Expert

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!