icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 19/03/2024

Nieuwe collega Monique Docter: “Het was tijd om uit mijn veilige bubbel te stappen”

Monique Docter expert L&D Talents

Monique Docter is onze nieuwe collega bij L&D Talents. Ze is toe aan een nieuwe uitdaging na 2,5 jaar met veel plezier gewerkt te hebben bij de vakgroep Professional Learning & Technology van de Universiteit Twente. “Het interessante aan L&D Talents is dat ik me verder kan ontwikkelen door interim-opdrachten bij verschillende organisaties te doen.”

Bij de Universiteit Twente

Monique studeerde Educational Science and Technology aan de Universiteit Twente. Daarna ging ze aan de slag bij dezelfde universiteit. “Ik was betrokken bij projecten rondom Lifelong Learning in samenwerking met diverse publieke en private partners. Ik heb onder andere meegewerkt aan de ontwikkeling en uitvoering van een onderwijsprogramma rondom het thema Digitale Transformatie en een Learning Community opgezet. Dit kon ik combineren met onderwijs- en onderzoeksactiviteiten binnen de Universiteit.

Het managen van het programma vond Monique het meest complex. “De betrokken partijen hadden allemaal verschillende belangen. Het was een uitdaging om iedereen op een lijn te krijgen, maar ik heb geleerd dat je heel ver komt met goede communicatie en vertrouwen in elkaar. De leergang was dan ook een succes, want we hebben hem twee keer kunnen draaien.”

De sprong naar L&D Talents

Hoewel Monique het naar haar zin had op de universiteit, kreeg ze op een gegeven moment het gevoel dat het tijd was om uit haar veilige bubbel te stappen en de mogelijkheden bij andere organisaties te gaan ontdekken. Via een oud-collega kwam ze terecht bij House of Talents. “De sollicitatieprocedure was prettig en startte met een gesprek met een Business Manager. Daarna werd ik uitgenodigd voor een gesprek met twee experts van L&D Talents, waarbij ik een casus moest voorbereiden en presenteren. De laatste stap was een gesprek over de arbeidsvoorwaarden.”

Themagroepen en workshops

“Tijdens mijn sollicitatieprocedure kreeg ik de indruk dat L&D Talents een warme organisatie is, waar oog is voor elkaar én wordt geïnvesteerd in de expertise van de experts. Je kunt bijvoorbeeld als expert een themagroep organiseren voor en met je L&D-collega's om je samen te verdiepen in een bepaald onderwerp. Ik had onlangs contact met een collega uit de groep Gamen & Leren en ik wil me graag bij die groep aansluiten.”

Van Watchtime naar Playtime

Monique is inmiddels gestart bij haar eerste opdracht bij TouzaniFC. “Ik ben verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van een train-de-trainer-programma voor het Maatschappelijke Diensttijd-programma van TouzaniFC. Het doel hiervan is om jongeren zogezegd van ‘watchtime naar playtime’ te krijgen; door middel van social media worden zij gestimuleerd om meer te gaan sporten. Een erg mooi maatschappelijk doel, waarvan ik blij ben dat ik hier een steentje aan kan bijdragen. Het is een mooie manier om mijn carrière bij L&D Talents te starten.’

Overzicht nieuws
L&D Expert
Monique Docter /
L&D Expert

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!