icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 29/01/2024

L&D Expert Eva van Winden: “Ik kan een kijkje nemen in verschillende keukens en mijn interesses volgen”

Eva van Winden L&D Talents

Na een indrukwekkende loopbaan in het onderwijs besloot Eva van Winden dat het tijd werd voor een andere uitdaging. Als L&D Expert is Eva via L&D Talents al een aantal maanden aan de slag geweest bij Eneco. Sinds kort werkt ze bij de IND als onderwijskundig adviseur rondom het thema diversiteit & inclusie.

In de afgelopen jaren is Eva vooral actief geweest in het basisonderwijs. In de beginjaren stond ze zelf voor de klas, maar de afgelopen tijd was ze als coördinator vooral betrokken bij het opzetten van een interne academie voor medewerkers van een overkoepelend schoolbestuur met 37 scholen.

“Samen met twintig netwerkcoördinatoren ontwikkelden we trainingen, workshops en leerlijnen voor ruim 1.200 medewerkers. Ik begon met vrijwel niets, maar wist het uit te bouwen tot een goed functionerende academie. Later nam ik ook de rol van projectleider strategische koers op me en werkte ik hiervoor nauw samen met verschillende stakeholders.

Meer variatie in werkomgeving

Eva’s overstap naar L&D Talents kwam niet zomaar. Ze had behoefte aan een nieuwe uitdaging en meer afwisseling. “Er is een verschil tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. In het bedrijfsleven verloopt de besluitvorming sneller en ligt er meer nadruk op resultaat. Terwijl in het onderwijs de kwaliteit juist meer van belang is. Sinds kort ben ik gestart bij de overheid en dat lijkt dan weer iets meer op het onderwijs. De afwisseling van deze diverse opdrachten maakt het werk zo leuk.”

Training en ontwikkeling voor medewerkers

Zowel bij Eneco als bij de IND houdt Eva zich bezig met de training en ontwikkeling van medewerkers. Bij Eneco ging het om een opleidingstraject voor medewerkers om te gaan werken met een nieuw systeem, gericht op zakelijke klanten. Bij de IND is ze als onderwijskundig adviseur aan de slag met het ontwikkelen van trainingen en opleidingen voor medewerkers rondom het thema diversiteit & inclusie.
“Ik hou van resultaatgericht werken en wil kwaliteit leveren. Het is belangrijk om te kijken hoe we als L&D expert snel organisaties kunnen helpen, maar vooral ook hoe we dat het meest effectief kunnen doen. In het onderwijs staat kwaliteit altijd voorop en deze focus neem ik mee in mijn nieuwe werkzaamheden.”

Uitgebreid netwerk van L&D Talents

Eva werkt voor L&D Talents via het midlance-model. Daarbij kun je rekenen op de steun en kennis van het uitgebreide netwerk van L&D Talents. En dat heeft zo z’n voordelen: "Als freelancer had ik waarschijnlijk niet zo snel een positie bij grote organisaties als Eneco en de IND kunnen bemachtigen”, vertelt Eva.

Een kijkje in verschillende keukens via het Midlance-model

Wat L&D Talents voor Eva nog meer aantrekkelijk maakt, is de omvang van de organisatie en alle sectoren waarin L&D Talents actief is: “Ik kan een kijkje nemen in verschillende keukens en mijn interesses volgen. Waar het pad naartoe leidt, heb ik nog niet besloten.” Maar dat vindt ze absoluut niet erg – integendeel zelfs: “Ik vind het eigenlijk wel leuk dat de komende jaren nog in het ongewisse liggen. Ik houd van afwisseling en dat is precies wat L&D Talents mij biedt."

Lijkt een baan als L&D Expert bij L&D Talents jou ook interessant? Bekijk dan ook onze vacatures.

Overzicht nieuws
Eva van Winden
Eva van Winden /
L&D Expert

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!