icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Blog 11/11/2019

Workshop: de 5 C’s van Onboarding / deel 3 - Inge

TriamFloat

Een warm welkom, dat is fijn! Tijdens mijn binnenkomst bij L&D Talents werd ik warm ontvangen. Het MT heette ons welkom, we kregen bloemen en werden gekoppeld aan een buddy. Hierdoor voelde ik me al snel verbonden met de organisatie.

triamfloat
Inge Wittenrood /
L&D expert

Door kennis te maken met collega's, leer je meer over de organisatie en kun je sneller aan de slag. Tijdens mijn onboarding kwam ik al met verschillende collega’s in contact. Zij gaven bijvoorbeeld een training, ik dronk koffie met ze en ging bij een aantal collega’s langs bij hun opdracht. Dit zorgde ervoor dat ik mijn netwerk binnen L&D Talents opbouwde en een beter beeld kreeg van wat L&D Talents doet en wie welke expertise heeft.

Hoe zorg je voor connection? Het is handig als er (online) tools beschikbaar zijn. Op Yammer kunnen wij experts in contact komen en van elkaar leren door een vraagstuk in te brengen. Daarnaast hebben wij ook themagroepen, waarin collega's zich inhoudelijk verdiepen in onderwijskundige thema's, zoals virtual reality, onboarding en gaming. Op deze manier zijn wij verbonden door te sparren over de verschillende thema’s. Verder hebben wij één keer per twee maanden de zogenoemde ‘Meet and Eat’. We eten samen en er wordt een inhoudelijk programma georganiseerd. Het is leuk om alle collega’s op deze avond te zien en bij te kletsen. Binnen L&D Talents ervaar ik een open cultuur waardoor ik mijn mening durf te geven, kan praten over mijn werkzaamheden en mezelf kan laten zien.

Ik ben benieuwd op welke manier jullie de 5C’s van Onboarding inzetten! Tips nodig over hoe je onboarding effectief kan vormgeven? Bij L&D Talents ben je aan het juiste adres!

Onboarding

De vijf bouwstenen / pdf - 75.32 KB
triamfloat
Inge Wittenrood /
L&D expert

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!