icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Blog 21/12/2020

Webinar Immersive learning: mogelijkheden in crisistijd

webinar

Donderdag 26 november stond in het teken van het online Herfstcongres van L&D Talents: "Het nieuwe L&D? Leren op afstand zonder afstand". Een inspirerende ochtend, waar wij vanuit de themagroep Immersive learning een webinar mochten verzorgen.

“Immersive learning: mogelijkheden in crisistijd” was het thema dat centraal stond in het webinar. Het doel van het webinar was om vanuit de themagroep kennis te delen over het inzetten van verschillende Immersive leerinterventies, met een focus op welke mogelijkheden Immersive learning biedt voor het onderwijs/het leren in organisaties in crisistijd.

Om aan te sluiten bij de verschillende instapniveaus en achtergronden van de deelnemers hebben we een aantal keuzes gemaakt. Als eerste zorgden we voor een balans tussen theorie en praktijk, waarbij we startten met het uitpluizen van de vraag: wat houdt Immersive learning in en welke leerinterventies vallen er onder Immersive learning? Op deze manier had iedereen in het webinar hetzelfde startpunt. Daarnaast konden de online tools in ons webinar natuurlijk niet ontbreken. Met verschillende hulpmiddelen als Mentimeter en Kahoot hebben we ervoor gezorgd dat er voldoende ruimte was voor interactie, zodat deelnemers tussendoor hun vragen konden stellen en vanuit hun rol/functie input konden geven.

Geen 30 minuten ‘zendtijd’, maar een sessie met voldoende contact en interactie. Dit maakte dat het webinar omvloog! Via een terugkoppeling per mail sturen we daarom de gestelde vragen, de bijbehorende antwoorden en het Spectrum Immersive learning naar deelnemers op, zodat zij hier thuis nog eens rustig naar kunnen kijken.

Kortom: een energieke en aan beide kanten leerzame sessie, die we graag tijdens het herfstcongres volgend jaar een mooi vervolg geven.  

Benieuwd naar het spectrum Immersive learning dat wij met de themagroep hebben ontwikkeld? Je vindt het spectrum hier.

Overzicht nieuws

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!