icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Blog 14/12/2020

Onboarding in een notendop

TF

Een nieuw jaar staat voor de deur en voor sommige organisaties betekent een nieuw jaar ook nieuwe collega’s! Hoe zorg je ervoor dat je nieuwe medewerkers goed en effectief inwerkt en dat zij zich verbonden gaan voelen met de organisatie?

Om dit voor elkaar te krijgen moet je toch echt met meer komen dan alleen een bosje bloemen en een rondleiding door de organisatie. Een goed onboarding programma zorgt ervoor dat nieuwe medewerkers zich sneller en langer verbinden aan de organisatie. Daarnaast kunnen nieuwe medewerkers sneller zelfstandig hun functie uitvoeren, zijn zij sneller effectief en dragen zij bij aan organisatieontwikkeling.

triamfloat
Mirthe Verkooijen /
L&D expert

Het betrekken van (nieuwe) medewerkers

We leven in een tijd waarin medewerkers elkaar niet dagelijks (kunnen) zien. Hierdoor is betrokkenheid van medewerkers misschien wel belangrijker dan ooit. Onboarding kan enerzijds de betrokkenheid tussen medewerkers en de organisatie vergroten, maar anderzijds ook tussen medewerkers onderling. Wanneer organisaties een formele onboarding hebben ingericht, zijn 33 procent van de medewerkers meer betrokken bij de organisatie. Besteed je weinig aandacht aan het betrekken van (nieuwe) medewerkers? Dan loop je het risico dat na verloop van tijd nieuwe medewerkers de organisatie weer verlaten.

Wil jij binnen jouw organisatie met onboarding aan de slag? 

Download de infographic “Onboarding in een notendop”! In deze infographic lees je wat onboarding inhoudt, wat het jouw organisatie kan opleveren en hoe je een onboarding programma kunt opbouwen.

Infographic “Onboarding in een notendop"

Infographic Onboarding in een notendop.pdf / pdf - 94.96 KB

Meer informatie

Ben je benieuwd hoe je een onboarding op afstand organiseert? Of wil je je verder verdiepen in onboarding? Bekijk dan de andere producten van de themagroep Onboarding, zoals de infographics Onboarden op afstand of de Whitepaper Hoe 'onboard' je een nieuwe medewerker?

triamfloat
Mirthe Verkooijen /
L&D expert

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!