icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Integration & Application Talents
Nieuws Integratie 11/07/2022

“Ik ervaar hoe belangrijk het is om up to date te blijven”

Whitehorses

Vasilios Yanopulo is ambitieus, getalenteerd en blaakt van het zelfvertrouwen. De pas 27-jarige Senior Integration Specialist heeft in korte tijd grote carrièrestappen gezet. In maart kwam hij voor Integration & Application Talents werken en binnenkort verwacht hij zijn certificering voor Lead Architect te halen. “Mijn uiteindelijke doel is om op strategisch niveau betrokken te zijn bij IT-projecten.”

Vasilios legde de basis voor zijn flitsende carrière met de HBO-opleiding Business IT & Management in zijn woonplaats Almere. Zijn eerste werkgever was een detacheringsbedrijf gespecialiseerd in Business Process Management-oplossingen. Binnen een maand haalde Vasilios zijn certificering Junior Architect en kon hij op opdracht beginnen bij een overheidsinstantie.

Expertise

Integratie

Integratie

Over deze expertise

Sprong in het diepe

Deze opdracht was een sprong in het diepe en zou grote invloed zou hebben op zijn verdere professionele ontwikkeling. Vasilios: “Ze hadden mij gekoppeld aan een intern project waarbij ik helemaal zelfstandig een salesapplicatie als proof of concept moest inrichten, implementeren en overdragen. Het was een spannende uitdaging, maar daardoor ook enorm leerzaam. Ik kwam er zo snel achter waar mijn kwaliteiten lagen, mijn zelfvertrouwen kreeg een boost.”

Slim bouwen

Daarna volgde een greenfieldproject bij  een Ministerie. Vasilios’ team hield zich bezig met het bedenken, ontwerpen en bouwen van een applicatie voor het geautomatiseerd aanvragen van vergunningen. Ook tijdens dit project zoog hij de kennis op als een spons, niet in de laatste plaats dankzij de Lead Architect. “Hij heeft me bij de hand genomen en laten zien hoe je een goed design opzet en hoe je slim kunt bouwen en ontwerpen.” Intussen had hij zijn certificering voor Senior Architect te pakken en halverwege het project werd hij tot zijn verrassing aangewezen als vervangend Lead Architect en teamleider.

Soft-skills van nature

“Het ging wel snel, inderdaad”, blikt hij terug op de eerste jaren. “Aan de andere kant ligt het omgaan met mensen mij wel, het communicatieve aspect binnen de IT, en dat is nou juist datgene waarop meer de nadruk komt te liggen naarmate het functieniveau stijgt. Als Lead Architect word je geacht kritische vragen te stellen, klantverwachtingen te managen en technische kennis te analyseren en door te vertalen naar de opdrachtgevers. Die soft-skills bezit ik van nature, daarvoor hoef ik niet extreem mijn best te doen. Met name op het vlak van de technische skills moet ik zorgen dat ik meegroei en bijblijf.”

Dilemma

Na zijn avonturen bij de overheid, koos Vasilios voor een pensioenfondsproject waarbij in totaal vierhonderd IT’ers betrokken waren. Hij werd aangesteld als Tech Lead van een deelteam met acht IT’ers. Toen Integration & Application Talents hem na een jaar benaderde voor een positie als midlancer stond hij voor een dilemma. “Inhoudelijk en qua vrijheid zag ik verdergaan als midlancer absoluut zitten, maar ik twijfelde nog wel over inkomenszekerheid en over de hoogte van mijn verdiensten ten opzichte van een vaste baan in loondienst.”

Na een gesprek met onder anderen Business Manager Paul Imholz van Integration & Application Talents, bleken zijn twijfels ongegrond. “Bij een volle werkweek zou ik zelfs bijna het dubbele gaan verdienen! Zonder inkomen kom je als midlancer bij House of Talents bovendien niet te zitten dankzij een gegarandeerde daggeldvergoeding. ”Maar zijn overstap naar Integration & Application Talents was volgens Vasilios echt niet alleen een kwestie van geld. De vrijheid die je als midlancer hebt is uniek. Als ik drie weken op vakantie wil, kan dat gewoon. Het management van Integration & Application Talents is daarbij open en eerlijk over wat je kunt verwachten en gaat in de eerste plaats uit van de IT-expert en zijn of haar belang.”

Eigen software

Sinds april is hij via Integration & Application Talents aan de slag gegaan bij de overheidsinstantie waar hij ook betrokken was als Lead Architect. “Daar zorg ik nu voor het onderhoud en vernieuwing van de applicatie voor vergunningen. Ik onderhoud in feite dus mijn eigen software. Het grappige is dat ik regelmatig verbeteringen doorvoer aan mijn eigen code. Dat komt doordat ik inmiddels meer kennis en ervaring heb opgedaan, maar ook doordat de techniek verbetert en je kunt putten uit meer best practices. Ik ervaar nu heel duidelijk in de praktijk hoe belangrijk het is om als IT-expert up to date te blijven.”

Strategisch niveau

Hoe zijn ideale toekomstplaatje eruit ziet? “Ik sta op het punt om de certificering voor Lead Architect te halen. De deelcertificaten zijn al binnen. Daarna wil ik proberen om een zo hoog mogelijk niveau te halen als integratiespecialist, bijvoorbeeld in een functie als Solutions Architect.  Mijn uiteindelijke doel is om op strategisch niveau betrokken te zijn bij IT-projecten. Maar alleen bezig zijn met procesinrichting en beleid ambieer ik ook weer niet. Ik wil graag bezig blijven met techniek. Concreet bouwen en ontwerpen, daar ligt toch mijn hart

overzicht nieuws
Expertise

Integratie

Integratie

Over deze expertise

Wil je deel uitmaken van een groep gedreven en ambitieuze experts? Stuur ons jouw cv!