icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Integration & Application Talents
Nieuws 21/06/2022

"Midlancen: dit had ik veel eerder moeten doen"

Whitehorses

Collega Michel van Zoest is al sinds 2004 werkzaam bij Integration & Application Talents. Hij begon zijn carrière als junior Oracle expert en groeide uit tot senior integratiespecialist. Onlangs heeft hij na 18 jaar vaste dienst de overstap gemaakt naar midlancen. Wij spraken hem over zijn loopbaan, het hechte team van Integration & Application Talents en de nieuwe stap in zijn carrière.

Al die jaren bij Integration & Application Talents, welke opdracht is je het meest bijgebleven?

“Dat is de opdracht waar ik nu het langst zit, bij de Raad voor de Rechtspraak. Daar zit ik inmiddels al 8 jaar. Het is een hele interessante opdrachtgever waar veel gebeurt, waardoor de opdracht erg afwisselend is.”

Op dit moment werkt Michel aan een opdracht op de afdeling Civiel en Bestuur. De opdracht omvat een aantal digitale applicaties, die gebruik maken van meerdere (integratie)technologieën. Michel: “Ik ben voornamelijk bezig met het doorontwikkelen van deze applicatie(s) en het meedenken over hoe het ontwerp eruit gaat zien. Door de combinatie in het gebruik van verschillende technologieën blijft het uitdagend. Daarnaast is het werken voor de Rechtspraak heel erg interessant. Ik heb het gevoel dat ik direct iets aan de maatschappij bijdraag.”

Je zit natuurlijk veel op opdracht. Hoe ervaar je het contact met de collega’s van Integration & Application Talents?

“Ik vind het een leuke en slimme club mensen. Het voelt fijn dat -als je binnenkomt- je altijd een praatje kunt maken met iemand. Dat de Business Managers je bij naam kennen en zelfs op kraamvisite komen. Het team van Integration & Application Talents ziet elkaar regelmatig buiten het werk om. Er worden borrels, partnerdagen, feesten, pokeravonden en weekenden weg georganiseerd.
Maar ook heel veel inhoudelijke bijeenkomsten, zoals onze technische Rodeo’s en de jaarlijkse Developer Derby.”

Jij bent overgestapt naar midlancen, waarom heb je deze keuze gemaakt?

“Dit heeft verschillende redenen. Midlancen vond ik eerst een beetje een eng idee. Ik had het gevoel dat je iets meer risico liep, maar in de praktijk valt het eigenlijk erg mee. Daarnaast is de beloning die je ontvangt een stuk hoger in vergelijking met een vast dienstverband. Het fijne vind ik dat ik hier zelf invloed op heb. Hoe meer ik investeer in mijn eigen ontwikkeling, hoe hoger mijn uurtarief wordt en hoe meer ik dus zelf over hou onderaan streep.”

Michel vervolgt: “Daarnaast is het voor mij belangrijk dat ik invloed heb op mijn loopbaan. Ik heb de vrijheid om aan te geven dat een opdracht niet bij mijn interesses aansluit. Verder kan ik ook zelf opdrachten aandragen. Hierdoor is het midlancen heel flexibel. Dat is op dit moment iets wat goed bij mij past. Ik heb 18 jaar in vaste dienst gezeten en zet nu de stap naar midlancen. Als ik er achteraf op terugkijk, had ik dit veel eerder willen doen. Midlancen is een mooie middenweg tussen zzp’en en vaste dienst, het geeft je vrijheid en zekerheid.”

Hoe ziet de toekomst eruit?

“Ik begon mijn dienstverband bij Integration & Application Talents met in mijn achterhoofd ‘hier blijf ik tot mijn pensioen’. Anders moet je er volgens mij niet aan beginnen. Ik heb het idee dat ik ga midlancen totdat ik met pensioen kan. Maar ook bij een opdrachtgever ga ik er van uit dat ik er lang blijf. In elk geval zo lang als nodig is om mijn opdracht af te ronden. Voorlopig zit ik goed op mijn plek bij de Rechtspraak. De opdracht is uitdagend en verandert ook continue, dus het voelt alsof je bij één opdrachtgever meerdere nieuwe opdrachten uitvoert. Ik leer nog steeds iedere dag iets bij.”

Michel waagde de sprong, jij ook?

Midlance test
Ontdek in 10 korte vragen of jij een potentiële midlancer bent. Je ziet de uitslag direct!
Doe de test!
Whitehorses
Michel van Zoest /
Integratie expert

Wil je deel uitmaken van een groep gedreven en ambitieuze experts? Stuur ons jouw cv!