icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij HR Talents

Een prachtig voorbeeld van Duurzame Inzetbaarheid en Mobiliteit

giraffe blog

Ik had pech. Ik stond om 17.30 uur in Spijkenisse met een lekke band, 120 kilometer van huis. Hoe stoer ik mezelf als vrouw zijnde ook vind, op zo'n moment word ik toch akelig afhankelijk van mannenhulp. Band oppompen? Een fiets, die snap ik, maar die van een auto? Hoé? Heb ik een reserveband dan? En hoe krik je zo'n auto dan omhoog? Het nummer van de leasemaatschappij bellen, zover kwam ik wel. Even een half uurtje wachten mevrouw, hulp is onderweg.

Expertise

Experts op het gebied van HR

Een dynamisch huis vol positieve, eigenzinnige HR Experts

Over deze expertise

En daar kwam mijn hulp. Een knalgele takelwagen met van die blauwe letters. En wie stapt daar uit; een stoere mevrouw van 50+! Mijn dag was meteen weer goed; die hele band kon me gestolen worden, ik was volledig gefocust op deze dame die mijn wereldbeeld even deed schudden. 

Met Marijke, een Rotterdamse, reed ik mee naar een servicepunt. Tien jaar geleden werkte Marijke op de meldkamer als Planner. En toen verloor ze door een reorganisatie haar baan. Ze had met een vertrekregeling drie jaar (!) betaald thuis kunnen zitten, maar "Wat had ik in vredesnaam thuis motte doen?!". Haar omgeving verklaarde haar voor gek, maar Marijke wilde werken en had het ook al heel lang naar haar zin bij deze werkgever. Stiekem wilde ze altijd al de weg op. Maar ja, ze was geen monteur. Had geen enkele technische achtergrond, eigenlijk niets wat in het profiel paste. Maar Marijke trok de stoute schoenen aan en solliciteerde op de baan. Haar werkgever gaf haar de kans, ze heeft benodigde scholingen gekregen en rijdt intussen tien jaar op de weg. Marijke begrijpt er niets van dat mensen zo vaak klagen en steunen - "Ik zal wel een gen missen ofzo" - en gaat iedere dag met plezier naar haar werk. Op z'n Rotterdams: "Als je wil, ken je veel". 

En zo was het. Een prachtige anekdote over hét voorbeeld van Duurzame Inzetbaarheid en Mobiliteit waar we als organisaties zo mee lopen worstelen. Een voorbeeld met als ingrediënten een proactief en positief mens, wiens talenten gezien, gekoesterd en gevoed worden door de werkgever. 

Ik heb intussen een YouTube cursus banden verwisselen gevolgd.  

Overzicht blogs
Expertise

Experts op het gebied van HR

Een dynamisch huis vol positieve, eigenzinnige HR Experts

Over deze expertise

Benieuwd wat de experts van HR Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!