icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 08/08/2022

Professionaliseren en verbinden met de Young Professional Community

Triamfloat

Als young professional is werk soms best een uitdaging. Je weet al veel, maar er is nog zoveel te leren. Je wilt carrière maken, maar hebt ook nog een leven naast je werk. Je wilt graag stabiliteit, maar die wereldreis lonkt ook. De young professionals van L&D Talents hoeven dit balans gelukkig niet in hun eentje te vinden. Binnen L&D Talents nieuwe Young Professional Community, kunnen startende L&D experts zich verder professionaliseren én met elkaar verbinden. In dit blog vertellen Denise Goor en Esmee Wilmot Klink, twee young professionals van L&D Talents over deze nieuwe community.

Denise en Esmee werken al sinds 2019 bij L&D Talents en begonnen direct vanuit de collegebanken. Inmiddels zijn ze aardig doorgewinterd en weten ze goed hoe het er aan toegaat. Dit maakt ze dan ook de perfecte kandidaten om te vertellen over de Young Professional Community.

Wat is de Young Professional Community?
Laten we beginnen bij het begin. Wat is de Young Professional Community eigenlijk? Bij L&D Talents geloven we in nieuw talent, maar we weten daarom ook dat het fijn is als je als starter soms nèt wat extra begeleiding, oriëntatie en verdieping krijgt. Daarom hebben we een speciale community opgericht waarmee we nieuwe en startende onderwijskundigen – met maximaal vier jaar werkervaring – op weg helpen: de Young Professional Community. 

Denise: “De Young Professional Community is een club van startende experts die werken bij L&D Talents. We hebben allemaal hetzelfde beroep en via de Young Professional Community kunnen we elkaar op een laagdrempelige manier vinden rondom thema’s van werk, maar ook praten over privévraagstukken. Dit doen we via interessante en gezellige evenementen, maar ook via workshops, kennisdelingssessies, en lunches.”

Lees hier wat Business Managers Irene Hazelaar en Annick Mol te zeggen hebben over de Young Professional Community.

Van startende expert tot de Young Professional Community
Esmee en Denise hebben tijdens hun eerste jaar bij L&D Talents het traject van het L&D Boost Program gevolgd. Het L&D Boost Program is een uniek werk- en leerprogramma voor net afgestudeerde onderwijskundigen die direct uit de collegebanken komen. Het L&D Boost Program draait al jarenlang succesvol. Met de Young Professional Community gaan ze de jaren ná hun traject dieper in op de materie en het werkende leven. 

Denise: “Het L&D Boost Program is een ontzettend fijn programma om te volgen. Het geeft je namelijk de handvatten om te starten als L&D expert. En onze nieuwe Community is hier een verlengstuk van. Zo blijven we elkaar vinden, en kunnen we kennis blijven delen. 

Ben je een starter, maar heb je al wel werkervaring? Dan kun je het traject overslaan, maar maak je wel gezellig deel uit van de Young Professional Community.
 

ypc
Esmee en Denise
Je krijgt begeleiding en kansen, maar ook vertrouwen: Ga maar op onderzoek uit. Je bent de expert, dus je kan het
Esmee / Young Professional

De Young Professional Community als meerwaarde
Esmee en Denise hebben beide het traject gevolgd. Esmee: “Voor mij was het een heel positieve ervaring, en ook de reden dat ik L&D Talents heb gekozen om te starten. Ik vind het een mooi initiatief vanuit L&D Talents dat ze op die manier zoveel begeleiding geven, maar ook kansen bieden en vertrouwen geven van, ‘ga maar op onderzoek uit: Je bent de expert, dus je kan het’. En nu met de Young Professional Community als verlengstuk, is er weer een extra toegevoegde waarde. Want nu zitten er ook mensen bij die al wat meer werkervaring hebben, maar bijvoorbeeld bij een andere organisatie.”

Kennisdeling en professionalisering
Met de Young Professional Community richt L&D Talents zich op twee belangrijke onderdelen: 

●    Kennisdeling en professionalisering, en;
●    verbinding en het vinden en behouden van een goede werk-privébalans. 

Denise: “En juist die combinatie zoeken we in de events die we gaan organiseren. Want daar ligt echt de meerwaarde. Verbinden, maar ook gezamenlijk bezig zijn met jezelf ontwikkelen in de professie die je uitvoert. 

En bij de Young Professional Community gaat het niet per se via een vaststaand programma zoals we hem nu kennen van het L&D Boost Program. Het is eerder overstijgend. Waar heb jij nu behoefte aan? Waar sta jij nu in je loopbaan of in je ontwikkeling? De community stuurt actief aan op je ontwikkeling en op elkaar leren kennen.”

Het professionaliseren via kennisdeling zal vooral onderling zijn, want met vier jaar werkervaring, hebben de experts al veel specifieke kennis. Maar ook senior experts zullen betrokken worden bij de evenementen en als blijkt dat daar behoefte aan is, worden er ook externe experts gevraagd. 

Esmee noemt een voorbeeld: “Een vraag die nu aan ons wordt gesteld is ‘wie ben jij als expert’. We zijn ons nog aan het vormen, en we onderzoeken wie we zijn in onze rol. Het lijkt ons dan interessant om deze vraag uit te zetten bij collega’s die meer werkervaring hebben. Of zij nog met die vraag spelen en in hoeverre wij daarvan kunnen leren.”

Waar heb jij nu behoefte aan? Waar sta jij nu in je loopbaan of in je ontwikkeling? De community stuurt actief aan op je ontwikkeling en op elkaar leren kennen
Denise / Young Professional

Verbinden en een goede werk-privébalans
De experts van L&D Talents, zo’n 90 op moment van schrijven, wisten elkaar altijd goed te vinden. Maar nu L&D Talents zo hard groeit, zagen ze bij L&D Talents dat er vanuit de young professionals een behoefte was om zich te organiseren. 

“We hebben elkaar tot nu toe altijd op een natuurlijke manier goed kunnen vinden. Maar omdat we steeds groter worden en er ook een veel young professionals zijn die in de categorie één tot en met vier jaar werkervaring vallen, is de community interessant. Ik vind het persoonlijk zelf altijd fijn dat je op een gelijke level met elkaar over werk kan hebben, maar ook over werk-privébalans. Het zijn allemaal thema’s die redelijk nieuw zijn wanneer je net start met werken,” vertelt Denise.

Een cultuur van kennisdelen en naar elkaar omkijken
Het is voor het eerst dat L&D Talents de Young Professional Community benoemt en zich zo organiseert. Maar de cultuur van kennisdelen en naar elkaar omkijken, is iets wat altijd al leeft, en echt bij L&D Talents hoort, beamen zowel Denise als Esmee.

“Het is fijn om dat stukje vertrouwen en borging met elkaar te hebben. En het idee is om dit door te blijven geven in de Community,” vertelt Esmee. “Als young professional heb je bij L&D Talents een grote achterban waar je op kunt rekenen. Er zijn heel gezellige, maar ook vooral goede collega’s waar je altijd op kunt terugvallen. En daar maakt iedereen ook echt gebruik van, het is de cultuur van L&D Talents.”

Benieuwd of onze cultuur in het echt ook zo positief is als Denise en Esmee het beschrijven? We stellen ons graag aan je voor. Kom een keer langs voor een kop koffie. Eerst nog wat meer informatie? Lees hier meer over de Young Professional Community.

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!