icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 24/08/2020

"Ook op het gebied van L&D ben ik gretig op zoek naar kennis en nieuwe prikkels"

Roger

Vandaag (beeld)bellen we met L&D Expert en spraakwaterval Roger Steijger. In deze tijd waarin thuiswerken de standaard is, heeft hij veel contact met zijn collega’s. Roger: “Ik bel zeker twee collega’s per dag, want ik heb die sociale interactie echt nodig. We praten over dingen die we in ons werk tegenkomen en natuurlijk ook over koetjes en kalfjes. Omdat ik heel nieuwsgierig ben, heb ik altijd wel een onderwijskundige vraag.”

Het onderwijs had altijd al Rogers interesse. “Ik wist voordat ik met de Pabo begon al dat ik daarna Onderwijskunde wilde gaan studeren. Maar om écht verbonden met het onderwijs te zijn wilde ik ook zelf voor de klas gestaan hebben. Voor de master Onderwijskunde pakte ik mijn spullen en verhuisde naar Antwerpen, wat een fantastische stad is. Daarnaast sprak een ander onderwijssysteem me aan: dat is in België meer gericht op kennis dan op vaardigheden. Bovendien staat internationalisering hoog op de agenda. Bij Universiteit Antwerpen keken we kritisch naar andere onderwijssystemen en focusten op hoe je als wereld onderwijs met elkaar kunt delen.”

Een ander voordeel was dat deze studie op meerdere plekken gevolgd kon worden. “Na een jaar Antwerpen, vertrok ik naar het onderwijskundig zeer interessante land: Finland. Vervolgens heb ik bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in Nederland mijn opleiding afgerond. Ik kan makkelijk aarden en ben altijd op zoek naar afwisseling en nieuwe prikkels. Dat is precies de reden waarom het werk als consultant goed bij mij past.”

Hoe Roger bij L&D Talents terecht kwam? “Ik belandde -eenmaal afgestudeerd- op een of andere manier bij het L&D Boost Program. Ik vond dit traject een intense, maar ook onvergetelijke ervaring. Met de consultants uit jouw lichting bouw je een speciale band op, we zijn nog steeds een hecht clubje.”

Inmiddels heeft Roger al heel wat onderwijskundige opdrachten via L&D Talents op zijn naam staan. “Mijn eerste opdracht was voor een zorginstelling voor ouderen en lichamelijk en/of geestelijk beperkte cliënten. Het was een goede opdracht om mee te starten, omdat er binnen deze warme organisatie al een aantal ervaren experts zaten. In die periode heb ik tussendoor ook kleinere opdrachten gedaan. Voor mij werkt dat heel goed: één langere vaste opdracht in combinatie met telkens iets nieuws. Deze dynamiek is echt hetgeen wat ik leuk vind.”

Wat er zo interessant is aan leren? Roger: “Zelfs bij de meest stroperige organisatie staat leren niet stil. Sterker nog: verandering is de enige zekerheid die je hebt. Ik heb de afgelopen jaren veel organisaties kunnen leren kennen. Ik haal er voldoening uit als de oplossingen die we samen tot stand brengen écht bijdragen aan verandering en verbetering. Ik vind het mooi om tijdens een training te zien dat hetgeen we ontworpen en ontwikkeld hebben mensen (verder) brengt. De impact die mijn werk maakt.”

Roger vervolgt: “Mijn kennis en vaardigheden pas ik toe in verschillende contexten, dat maakt het telkens anders. Elke organisatie en opdracht vraagt toch een andere inzet van je kennis en vaardigheden. Natuurlijk ervaar ik in elke keuken weer andere dingen. Wat er dus voor zorgt dat je zelf ook altijd blijft leren.”

Om na een drukke werkdag zijn hoofd leeg te krijgen, besteedt Roger veel tijd aan diverse sporten. “Wielrennen, hardlopen, schaatsen: ik heb dat echt nodig. Het is een goede afleiding en ik vind het heerlijk om buiten te zijn, in de frisse lucht. Een tijdje geleden hebben we zelfs een keer schaatsles gehad van mijn Business Manager Remco.”

Op het moment van schrijven werkt Roger aan maar liefst drie verschillende opdrachten. “Een dag bij Schiphol, twee dagen bij Provincie Gelderland en een dag bij Hogeschool Windesheim Zwolle. Op vrijdag ben ik -normaal gesproken- op kantoor, omdat ik het belangrijk vind om mijn collega’s te ontmoeten. L&D Talents voelt echt als een thuisbasis, een warm bad. Natuurlijk omdat het fijn is om je te omringen met vakgenoten, maar ook door de verschillende meningen en ideeën. Ik voel me echt verbonden met L&D Talents en heb ook privé veel contact met collega’s. Dat heeft niet iedereen hoor, die ruimte is er ook.”

Overzicht nieuws

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!