icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 19/04/2023

Onderwijskundige Mike Nijstad maakt leren leuk

TriamFloat

Met zijn missie om leren écht leuk te maken, kwam Mike via LinkedIn in contact met L&D Talents. En vanaf het moment dat hij over de drempel stapte voor zijn kennismakingsgesprek, was Mike verkocht. “Het voelde meteen goed. Ik wilde hier heel graag als onderwijskundige aan de slag gaan.” Dat gevoel bleek wederzijds.

Trainee in het het L&D Boost Program

Inmiddels beleeft Mike zijn tweede week als trainee van het het L&D Boost Program. Maar nog voor zijn eerste werkdag ging hij mee op het jaarlijkse 24-uursuitje, waarbij hij direct alle 90 collega’s ontmoette. “Dat vond ik best spannend, maar het voelt nu alsof ik ze al jaren ken. Ik kreeg een appje van een collega die vroeg hoe mijn week eruitzag en of ik nog ergens hulp bij nodig had. Dat contact en de interesse in elkaar is heel fijn. Ik werk hier pas een week, maar tot nu is alles echt leuk.”

Leren zonder script

En zo niet, dan weet Mike daar wel raad mee. Want iets leuk maken, daar heeft hij al de nodige ervaring in. Al sinds zijn 16e staat hij op de bühne om kinderen theaterles te geven en nog steeds zet Mike zijn creatieve en didactische skills in op het podium. Ieder jaar organiseert hij ‘De Theaterweek’, een week waarin kinderen zonder script een volledige theatervoorstelling neerzetten. Zijn rol? Begeleiden in het creatieve proces.

Standaardonderwijs: een manier van leren die niet leuk is

Deze Theaterweek is “het tegengeluid op het standaardonderwijs, waarin je een script of een werkboek krijgt en dit van voor tot achter moet doorwerken", vertelt Mike. “Een manier van leren die niet leuk is, omdat er niet wordt ingespeeld op de leerbehoeften van lerenden die voortkomt uit vragen uit de échte wereld.” Zo ervaarde Mike ook de overgang van zijn bachelor HBO Commerciële Economie in Tilburg naar de master Onderwijswetenschappen aan de Universiteit van Utrecht.

Leren is leuk!

“Hoe hoger mensen zijn opgeleid, hoe minder zij leren associëren met leuke dingen”, vindt hij. Juist door zijn ervaring in commercie, entertainment en onderwijs kan Mike leren écht leuk maken. Wat is daarvoor nodig? “Een combinatie van creativiteit, individuele kracht en verbinding. In marketing leer je inspelen op behoeften en hoe je deze kan creëren. Bij onderwijs speel je in op de leerbehoefte. Als je hier een leuke marketingsaus overheen gooit, kan leren altijd leuk zijn.”

Onderwijskundige opdracht bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

Onder de vleugels van twee ervaren collega’s mag Mike zijn visie nu verder ontwikkelen bij een opdracht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Deze organisatie heeft veel domeinen, waardoor de leerbehoeftes van medewerkers ontzettend uiteenlopen. L&D Talents begeleidt de NVWA in het opzetten van passende onderwijsvormen en programma’s, zodat medewerkers hun werk goed, efficiënt en op een fijne manier kunnen uitvoeren. Dat vraagt om commerciële en creatieve oplossingen, iets waar Mike in thuis is!

Ben jij bijna afgestuurd als onderwijskundige? En lijkt het L&D Boost Program jou ook interessant? Bekijk dan snel onze vacature

Overzicht nieuws

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!