icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 27/08/2019

"Mijn kracht? Ik kan als een schaker vooruit denken en het totale speelveld overzien."

TriamFloat

Maak kennis met Hugo van der Wee, ervaren Learning & Development Expert en verbonden aan L&D Talents. Hugo wordt vaak gevraagd voor de invulling van strategische L&D-rollen bij uiteenlopende opdrachtgevers. “Op dit moment ben ik letterlijk én figuurlijk ingevlogen.” vertelt Hugo. “Ik reis door vier continenten: van Johannesburg door naar Kuala Lumpur en de week erop ben ik in Atlanta of Londen. Dit is onderdeel van een road show voor KLM, waarin ik alle accountmanagers wereldwijd meeneem in de start van het nieuwe programma. Het is een uitdagende maar vrij intensieve opdracht.”

Hugo kan anderen inspireren waarbij hij ruimte laat voor de mening van de andere professionals.
Aanbeveling oud-collega / LinkedIn

Met de paplepel
Hugo komt uit een onderwijsfamilie: beide ouders waren leraar. “Dat ik later in het onderwijs zou werken, was een gegeven. Als puber besloot ik dat ik na mijn opleiding ging lesgeven op een VMBO-school. Dat staat bekend als een complexere onderwijsinstelling en ik hou wel van een uitdaging. Ik kies niet snel de makkelijkste weg.”

Zo gezegd, zo gedaan. Hugo: “Op vierentwintigjarige leeftijd stond ik voor de klas en committeerde ik me daarnaast aan allerlei andere activiteiten. Zo was ik bijvoorbeeld studentencoach, zat ik in verschillende commissies en ging ik aan de slag met de website. Ik hou van afwisseling en vind het belangrijk om mijn horizon te verbreden.”

Ondernemen
Na vijf jaar les te hebben gegeven startte Hugo met een compagnon VT Totaal. Dit bedrijf ontwikkelt lesmateriaal voor praktijkonderwijs, het voortgezet onderwijs, MBO en HBO. “Het was een leuke periode, waarin ik leerde denken en acteren als ondernemer. En ondertussen dook ik ook de inhoud in, waardoor ik toch bezig was met Learning & Development. Een ideale combinatie.”

Ik hou van afwisseling en heb bij veel verschillende bedrijven gewerkt. De rode draad is het onderwijs, Learning & Development.
Hugo van der Wee / L&D Talents

In de jaren die volgden bouwde Hugo een indrukwekkend CV op. “Ik heb gewerkt als coach. Als teamleider bij een ICT-ontwikkelgroep. In een volgende baan zette ik een bedrijfsopleiding op voor logistieke opleidingen, wat trouwens een boeiende exercitie is. Het is interessant om de code van een beroep te kraken en te kijken wat nodig is om het vak uit te voeren. Uiteindelijk werkte ik langere tijd en met veel plezier als ZZP’er als onderwijsadviseur.“

Begin 2018 stapte Hugo aan boord bij L&D Talents. “Het was weer tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik kende het bedrijf van naam en de werkwijze leek goed aan te sluiten bij mij als persoon. Ik wilde verbreden, meer zien dan alleen het onderwijs. Het sprak me ook aan om ingezet te worden als expert: om in- en uit te zoomen en te anticiperen vanuit een andere rol.”

Voordelen ten opzichte van ZZP’en
“Er zijn drie grote voordelen aan mijn huidige dienstverband: ik werk nu in een organisatie die wil dat ik floreer, succesvol ben. Ik heb toegang tot interessante opdrachten bij klanten waar ik als eenpitter moeilijk tussenkwam. En ik heb nu een achterban van vakgenoten, mensen met wie ik kan sparren en vakkennis uitwissel. Zo zit ik bijvoorbeeld in de themagroep Van Leren naar Presteren.”

Ontwikkelprogramma
Op dit moment werkt Hugo aan twee opdrachten voor KLM, op het gebied van onderwijskundig projectmanagement. “Ik werk hier nog tot eind dit jaar, in een strategische rol. Als programma manager ben ik verantwoordelijk voor een internationaal ontwikkelprogramma. Het doel is om de salesmensen -ongeveer 250 man- hun werk nóg beter te laten doen. We hebben een programma ingericht om iedereen naar een hoger niveau te tillen. We gaan aan de slag met de best practices: hoe reflecteer je op de kwaliteit op je sales? Hoe richt je een coachcultuur in? Welke kennis en kunde moet je in huis hebben? En wat is de juiste werkhouding?”

Mijn kracht is om het totale speelveld te overzien: overzicht te creëren, pijnpunten bloot te leggen, te communiceren en verbinden. En -wat mij betreft het allerbelangrijkste- het wij-gevoel creëren in een team.
Hugo van der Wee / L&D Talents

Hugo’s voorkeur gaat uit naar onderwijskundige opdrachten met een strategische grondslag. “Ik ben graag voorman, daar ligt mijn kracht. Ik kan als een schaker vooruit denken en het totale speelveld overzien. Het samen de boel weer aan de pruttel krijgen, dromen, starten, pionieren. Invloed vind ik interessant en daar heb je overtuigingskracht voor nodig.” Hugo wijst naar het boek “Focus Aan/Uit” van Mark Tigchelaar dat op mijn bureau ligt. Lachend: “En focus.”

Overzicht nieuws

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!