icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 04/07/2019

Ketrin: Expert Learning & Development met een enorme staat van dienst

triamfloat

“Het onderwijs zat er altijd al in”, vertelt Ketrin Yilmaz, als ik haar bezoek op haar werkplek in Den Haag. Als jonkie –haar diploma Toegepaste Onderwijskunde moest nog worden uitgereikt- ging Ketrin aan de slag bij Float Opleidingspartners. “Tijdens mijn eindstage werd ik aangesproken door de toenmalige Business Manager en kon ik al snel beginnen.” Het werd een vliegende start, met mooie opdrachten bij Nationale Nederlanden, ING, de Politie en SBA Apothekers.

Na een aantal jaar spreidde Ketrin haar vleugels en werkte ruim elf jaar elders. Maar sinds kort is zij terug, als expert Learning & Development bij L&D Talents. “Het lijkt alsof ik nooit ben weggeweest, mijn terugkeer voelde echt als thuiskomen."

L&D Talents is de afgelopen jaren erg gegroeid, maar het groene hart – wat destijds blauw was – is er nog. De mens staat nog steeds centraal.
Ketrin / L&D Talents

Wat Ketrin deed, in de jaren dat L&D Talents haar moest missen? Eerst werkte ze een aantal jaar als Programmamanager Opleidingen bij KPMG. “Ik had de verantwoordelijkheid voor verschillende onderwijskundige programma’s en organiseerde Summerschools voor 500 werknemers. Dat waren best hectische periodes, omdat je dit soort events natuurlijk tot in de puntjes wilt regelen.”

Hierna maakte Ketrin de overstap naar Politie Amsterdam, waar zij een bijdrage heeft geleverd aan TOP500 (nu TOP600), een project opgezet door toenmalig burgemeester Eberhart van der Laan. “Het doel was om personen die relatief veel high-impact delicten hebben gepleegd aan te pakken.

Na een grote reorganisatie besluit Ketrin om het roer volledig om te gooien. Ze zette de webwinkel www.bagsplaza.nl op. Lachend: “Ik hou van tassen en schoenen, want die passen altijd, of je nou aankomt of afvalt.” Na drie jaar groeit het bedrijf zo hard dat Ketrin moet investeren in extra kantoorruimte en automatisering. “Dat is echt zo’n moment dat je balans gaat opmaken. En opeens dacht ik: wil ik dit wel?”

Ergens knaagde het: ik miste de onderwijskunde, het werkveld en het samen bouwen met collega’s.
Ketrin / L&D Talents

De webwinkel werd verkocht en Ketrin kraakte haar hersenen over de vervolgstap. “Ik zag er tegenop om ergens in loondienst te gaan. Weer die strakke uren, terwijl ik net gewend was aan de vrijheid die ik als ondernemer had.’ Ook bij de gedachte aan freelancen zag zij beren op de weg: “Ik was bang om weinig contact met vakgenoten te hebben. Ondertussen hadden ze bij L&D Talents ook gehoord dat ik mijn webwinkel had verkocht. Ze hadden een passende opdracht voor mij, dus zochten ze contact. It was meant to be. 

“Ik kon als midlancer beter mijn tijd indelen, wat voor mij ideaal was. Deze manier van werken geeft mij de vrijheid van een zelfstandige, maar de voordelen van het in loondienst zijn. En voor mij is het belangrijk om collega-onderwijskundigen als achterban te hebben. Ik vind het heel fijn om onderdeel te zijn van zo’n kundig en gezellig team experts.”   

Ketrin is sinds vorig jaar weer terug bij haar roots, in het vakgebied waar haar hart ligt. “Ik heb de mooiste en meest afwisselende baan die er is. In een veranderende wereld, verandert ook Learning & Development razendsnel mee. Je blijft hierdoor ook jezelf continue ontwikkelen en past je vaak aan situaties die ontstaan. In de detachering lopen projecten nooit in een vloeiende lijn, dus je moet goed kunnen meebewegen en improviseren. En natuurlijk tot de beste opleidingskundige oplossing komen.”

Met de terugkeer naar L&D Talents is de cirkel rond, althans: zo voelt het voor mij.
Ketrin / L&D Talents
Ketrin - L&D Expert
Ketrin Yilmaz /
L&D expert

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!