icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 31/01/2022

"Met onderwijs kan je daadwerkelijk verschil maken"

TriamFloat

Maak kennis met onze nieuwe stagiaire: Beau Sluiter! Vanuit de opleiding MSc Educational Science and Technology aan University of Twente schrijft zij de komende tijd een masterscriptie voor L&D Talents. Wij wensen haar veel succes en plezier!

Kun je jezelf voorstellen?

Mijn naam is Beau Sluiter en ben in 2017 gestart met de bachelor Onderwijswetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Op dat moment had ik nog geen idee welke rollen je zou kunnen aannemen als onderwijswetenschapper. Tijdens de bachelor kreeg ik cursussen over het leren in organisaties en ik was op slag ‘verliefd’ op het vakgebied. Een minor in Bestuur- en Organisatiewetenschappen, diverse stages en de master Educational Science and Technology aan de Universiteit Twente volgden. De Universiteit Twente biedt een Human Resource Development track aan, waar ik mij helemaal kan vinden in team en workplace learning, HRD en technologie, en leadership en organizational change.

Waarom heb je passie voor jouw vak?

Met onderwijs kan je daadwerkelijk verschil maken. Je haalt een soort kracht uit mensen. Maar… formeel onderwijs kan ook een bepaald stigma of een bepaalde weerstand met zich meebrengen. Het is goed om te weten dat leren overal gebeurt, zelfs informeel: zoals leren van elkaar, leren door ervaringen, leren in de praktijk. Mijn droom is de revolutie van formeel naar informeel leren in (grote) organisaties verder teweeg te brengen, omdat ik geloof dat het samen creëren en delen van kennis een betere overdracht naar de dagelijkse praktijk maakt.

Waarom heb je gekozen voor L&D Talents?

Zelf heb ik stage gelopen in het onderwijsbeleid bij het ministerie van OCW. Ik had een ontzettend prettige stagebegeleider vanuit de universiteit die zelf ook werkzaam was geweest bij L&D Talents. Bij een andere stage, Learning en Development, kreeg ik te maken met het PPL-model van L&D Talents. Toen ik mijn wens uitsprak om de consultancy kant te ontdekken, werd mij aangeraden om contact op te nemen met L&D Talents. L&D Talents staat bekend om de collega’s die allemaal een Onderwijswetenschappelijke achtergrond hebben. Dit vind ik zelf erg prettig, omdat de praktijk vanuit hetzelfde theoretische perspectief wordt uitgevoerd: je spreekt “elkaars taal”. Ook voelt L&D Talents voor mij aan als een veilige plek om te ontwikkelen, waarbij ik ontzettend veel kan leren van mijn mede onderwijswetenschappers.

Wat is jouw motto?

Kennis is macht, kennisdeling is kracht.

Waar kijk je het meeste naar uit?

Ik ga tijdens mijn stage bij L&D Talents een design-based research uitvoeren; iets wat ik nog nooit heb gedaan. Het houdt in dat ik een leerinterventie ga ontwikkelen op basis van wetenschappelijk onderzoek. De kracht van het onderzoek wordt gehaald uit de ervaringen van de mensen uit de organisatie, zodat je samen aan iets moois kunt bouwen. Hoe gaaf dat je tijdens een stage ook echt impact kunt gaan maken.

Overzicht nieuws

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!