icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents
Nieuws 08/10/2021

“De onboarding voor Business Managers is een mooie binnenkomer”

triamfloat

Dat een goede onboarding belangrijk is, weet L&D Talentser Inge Wittenrood als geen ander. De L&D Expert is gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van leermiddelen. Inge maakte onlangs -in opdracht van The Human Network, waar L&D Talents onderdeel van is- een onboarding in de vorm van een e-learning voor nieuwe Business Managers. Op 1 september was deze klaar voor gebruik.

Ricardo Papilaja, de nieuwe Business Manager van Yellotec, viel met zijn neus in de boter: hij doorliep de e-learning als een van de eersten. Inge en Ricardo delen hun ervaringen.

Inge: “De opdracht die ik kreeg, was: geef de nieuwe Business Managers inzicht en overzicht in het bedrijf en maak hen wegwijs. Leg uit waar The Human Network voor staat, welke taken je hebt en wie de belangrijke afdelingen zijn, binnen het bedrijf.”

Inge vervolgt: “Als iemand juist wordt ingewerkt, kan hij of zij zijn functie goed vervullen. Het is daarnaast belangrijk om nieuwe collega’s een warm welkom te geven en hen te verbinden aan de organisatie.”

“Nou, daar ben je in geslaagd hoor”, reageert Ricardo. “Ik vond het introductieprogramma heel leuk en duidelijk. Het geeft een mooie presentatie van The Human Network en waar het bedrijf voor staat. Mijn rol als Business Manager is bovendien zo breed en veelomvattend, dat het fijn is om wat houvast te hebben. Je krijgt in de eerste weken zoveel informatie over je heen, dat het prettig is om ergens op terug te kunnen vallen.”

Ricardo: “Zo is er een checklist voor de eerste werkweek waarin verschillende activiteiten worden beschreven. Denk bijvoorbeeld aan een kennismaking met de directie en office managers en de ontvangst van inloggegevens. Verder lees je meer over jouw rol als Business Manager en de verschillende systemen waarmee je werkt. Denk bijvoorbeeld aan thema’s als bedrijfsvoering, sales en recruitment en marketing.”

“Ik heb de e-learning in etappes doorgelezen en ben hier wel een paar uur mee zoet geweest”, vertelt Ricardo. “De informatie is vrij compleet en makkelijk terug te zoeken. Hoewel het natuurlijk ook prettig is dat ik altijd bij mijn collega’s terecht kan. Door de ‘opendeuren-cultuur’ kun je bij iedereen advies vragen en is er altijd een menselijke hulplijn in de buurt. Ik voelde me hierdoor al snel thuis.”

“Wat mij trouwens is bijgebleven is het filmpje, in het begin van de e-learning”, vertelt Ricardo. “Hierin wordt je welkom geheten door een groep Business Managers, die je op een grappige manier toespreken. Dat soort details vind ik kenmerkend voor het bedrijf. Het is niet voor niets The HUMAN Network.”

Overzicht nieuws
triamfloat
Inge Wittenrood /
L&D expert

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!